Bili oni većih dimenzija, kao prije pedesetak godina kada se jedna vrsta lego kockica prenosila generacijama, ili sada već tematskih lego kockica, raznih veličina i oblika, gdje je potrebna i vješta ruka i vješto oko, uživancije u slaganju nikada ne nedostaje. Pogotovo u ovom primjeru.

Kada je prije osam godina dobio ponudu koja se ne odbija, Amerikanac Nathan Sawaya je dao otkaz u odvjetničkom uredu i pridružio se ekipi lego mastera, koji izgrađuju skulpture od lego kockica.


Danas, priznati je to umjetnik koji iza sebe ima izdane dvije knjige, rad na ovogodišnjim Oscarima, te jedan od najvećih performansa u nastajanju. Oživljavanje Batmana, Supermana, Wonder Woman, Green Lanterna, Flasha, Jokera, Penguina i Harley Quinna i njihovih vozila, dogodit će se u galeriji showa nazvanog “The Art of the Brick: DC Comics”.

U prošlosti je već izrađivao skulpture Žene mačke, Supermana i Batmana za potrebe konvencije ljubitelja stripova u San Diegu, Comic-Cona, no ovo mu je jedinstvena prilika povezati sve likove i detalje u jednu cjelinu.


Vjerujemo kako će uživati u projektu koji je pred njim, a ovdje pogledajte neka od njegovih impresivnih djela! Nije li ovo najopušteniji posao na svijetu?

Ivana Bartolović
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju