Plaža u Velikoj Britaniji, koja baš i nije poznata kao destinacija za ljetni odmor, proglašena je najboljom europskom plažom. Veliko je to iznenađenje s obzirom na plaže na Jadranu, u Španjolskoj i na grčkim otocima, ali ova velška ljepotica zbilja ostavlja bez daha!

Plaža imena Rhossili Bay na poluotoku Gower, jedina je europska plaža koja se prema izboru portala Suitcase Magazine našla u deset najljepših plaža na svijetu. Tako se britanska plaža smjestila u društvo panamskih, havajskih, brazilskih i ostalih rajskih mjesta za kupanje i sunčanje diljem planeta.

Plaža Rhossili Bay opisana je prije svega kao mjesto nevjerojatnih prirodnih ljepota. Posebnom je čine pješčane dine i brda, pa i ne treba čuditi zašto je izbor za odmor i uživanje u morskim radostima mnogih Britanaca.Prepoznavanje ljepote ove plaže za nas nije ništa novo, ali smo presretni što imamo plažu svjetskog glasa u svojoj blizini, izjavio je Robert Francis-Davies iz turističke zajednice u Walesu.

Ovo priznanje pokazuje i zašto fotografije s ovog mjesta redovno uključujemo u naše kampanje. Naime, želimo da što više ljudi posjeti ovu plažu u Swanseaju, dodao je.

Nema sumnje kako će ta laskava titula dodatno pomoći pri reklamiranju plaže te će je turisti sve češće uzimati kao jednu od mogućih destinacija za svoj godišnji odmor.

Plaža je inače postala slavna 2012. godine, kad su se njezini kadrovi pojavili na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju