Singapur Changi aerodrom, Singapur

Već nekoliko godina zaredom ovaj aerodrom drži titulu najboljeg aerodroma na svijetu. Na njemu vam nikada neće biti dosadno - godišnje kroz njega prođe cca 50 milijuna putnika. Prava sitnica.


Međunarodni aerodrom Incheon, Seoul, Južna Koreja
Proglašen je aerodromom koji ima najbolje osoblje na svijetu. Inače prima 90% putnika koji dolaze ili odlaze iz Južne Koreje.

Schipol aerodrom, Amsterdam, Nizozemska
Treći po veličini na svijetu, a prvi u Europi, proglašen je i najboljim samoposlužnim aerodromom.


Međunarodni aerodrom Hong Kong, Hong Kong, Kina

Nekoliko godina zaredom ovaj aerodrom držao je visoko drugo mjesto no sada je pao na četvrto. Unatoč tome uspio se zadržati među pet najboljih aerodroma u šest različitih kategorija.

Pekinški međunarodni aerodrom, Peking, Kina
Uz peto mjesto na svjetskoj listi ovaj aerodrom proglašen je najboljim aerodromom u Kini. Otvoren je 2008. godine.

Muenchenski aerodrom, Muenchen, Njemačka
I dok se na većini aerodroma na svijetu uglavnom poslužuje hrana podgrijana u mikrovalnoj pećnici, ovdje je ponuda hrane izrazito raznolika i kvalitetna. Aerodrom je čak proglašen najboljom destinacijom za večeru na aerodromu. Da ne spominjemo i - pivnicu!

Aerodrom Zurich, Švicarska
Ako ste kada iskusili gubitak ili kašnjenje prtljage, onda ćete voljeti Zurich, jer je proglašen najtočnijim aerodromom po pitanju prtljage. Treba uzeti u obzir i to da su kašnjenja na ovom aerodromu poprilično zanemariva, ipak se radi o Švicarcima.

Međunarodni aerodrom Vancouver, Britanska Kolumbija, Kanada
Ovaj aerodrom je jedini predstavnik aerodroma iz Sjeverne Amerike. Pomalo čudno ali ipak istinito. Samim time dobio je i titulu najboljeg aerodroma Sjevernoameričkog kontinenta.


Međunarodni aerodrom Tokyo, Japan

Iako se nalazi tek na devetom mjestu, ovaj aerodrom je proglašen najčišćim aerodromom na svijetu. Uz čistoću je izrazito tehnološki napredan. Naravno, Japanci...

Aerodrom Heahtrow, London, Ujedinjeno Kraljevstvo
Ovaj aerodrom poseban je zbog terminala 5, odnosno T5 terminala koji mu daje poseban status. Izgrađen je 2008. godine i dobio je nagradu za najbolji terminal na aerodromima svijeta!

Sve aerodrome pogledajte u našoj galeriji!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju