Palačinkarnica Milky Whey (Dankovečka 5 i Trg 101 Brigade)

Želite li pojesti palačinke bogato nadjevene bijelom i tamnom čokoladom, sladoledom, orašastim plodovima, voćem, šlagom i drugim privlačnim dodacima, Milky Whey je pravo odredište za vas.

U ponudi ove palačinkarnice, koja se nalazi na dvije adrese u Dubravi i Španskom, pronaći ćete i specijalne bezglutenske proteinske palačinke namijenjene sportašima i svima onima koji žele pojesti nešto zdravo. Cijene palačinki variraju od 13 do 17 kuna, a predstavljaju mali pravi raj za ljubitelje slatkog.

Palačinkarnica Činkica (Trg Ivana Kukuljevića 7)
U Španskom se skriva i palačinkarnica Činkica koja nudi bogat izbor slanih i slatkih palačinki. Omiljene komade pečenog tijesta tako možete pojesti s kajmakom, mozzarellom i pršutom, a dodatno oplemeniti primjerice majonezom, čilijem, kukuruzom ili vrhnjem.

Na raspolaganju su i brojna slatka čuda – sve od meda i voćnih džemova do finih čokoladnih namaza, komadića poznatih čokoladica i sladoleda. Bazne palačinke platit ćete 11 do 13 kuna, a slane i slatke dodatke od dvije do četiri kune ovisno o izboru.Palačinkarnica Palčica (Avenija Dubrava 158)
Ljubitelji slatkog uživat će i u gastro ponudi palačinkarnice Palčice, koja maestralno kombinira mekane palačinke sa slasnim čokoladnim i voćnim punjenjima.

Tu su i brojne poslastice koje će vam biti servirane sa strane – od najkremastijeg šlaga i sladoleda do hrskavih komadića keksića i čokolade što se topi u ustima. Bazna čokoladna palačinka stoji 13 kuna (obična je kunu jeftinija), a dodaci se kreću od dvije do četiri kune ovisno o izboru.

Choco cafe (Višnjevac 2)
Svi pravi ljubitelji čokolade svakako trebaju iskušati ponudu Choco cafea koji se smjestio nedaleko od Remize. Ne samo da ćete ovdje moći uživati u pravim čokoladnim palačinkama s dodatkom poznatih čoko proizvoda, nego i u drugim slasticama od tamnog kakaovca.

Ovaj je šarmantni kutak pravo odredište za 'ovisnike' o slatkom, a zadovoljit će i najzahtijevnija nepca.ChevapRolls (Ljudevita Gaja 2)
Za sve one koji vole eksperimentirati sa svojim jelima i palačinkama, tu je i neobična ponuda zalogajnice ChevapRolls. Riječ je projektu bivših natjecateljica Masterchefa – Martine Županić i Ive Pehar koja nudi ukusne ćevape u toplom zagrljaju palačinki, kao i one punjene šunkom, sirom i povrćem. Ovisno o veličini porciji, za ovakve ćete palačinke izdvojiti od 27 do 37 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju