Malo je mjesta na svijetu koja mogu pružiti način života kakav si bilo tko može poželjeti. Jedno od njih je Aljaska. Bilo da ste željni gradskog, ili mirnog života okruženi samo šumom, gdje vam je prvi susjed medvjed - Aljaska je pravo mjesto za vas.

Odabir mjesta za život na Aljasci je težak zadatak, a treba uzeti u obzir mnogo stvari. Nakon što ste sagledali sve stvari i odlučili da je preseljenje na Aljasku prava odluka za vas, važno je odabrati i grad, odnosno naselje gdje ćete živjeti. Eto preporuke...

Anchorage
Za sve ljubitelje gradske vreve - Anchorage je idealno mjesto za život. U gradu trenutačno živi 250.000 stanovnika, ali se broj povećava iz dana u dan. Nedavnim istraživanjem utvrđeno je da je Anchorage najbrže rastući grad u SAD-u. Ponuda je fascinantna, od velikog aerodroma, do super luksuznih shoping centara.


Fairbanks i Juneau
Za one koji vole gradski život, ali u malo manjem obujmu, tu je Fairbanks na sjeveru sa svojim ledenim zimskim temperaturama i prohladnim ljetima. Ponuda restorana je toliko šarolika da će svatko pronaći mjesto za svoj džep. Ljudi su izuzetno ljubazni i gostoljubivi prema strancima. Jedini problem koji bi vas mogao smetati je taj što u tim gradovima jako puno kiši. Ali je zato obrazovni sustav na daleko višem nivou nego u svim dijelovima SAD-a.

Soldotna i Kenai
Ritam malog grada i ruralno okruženje ovdje vam daju osjećaj da se nalazite u nekom drugom svijetu, no opet blizina velikih dućana i sadržaja budi vas iz sna i vraća u realnost. Ovi gradovi idealna su mjesta ako želite imati osjećaj da ste pobjegli od svega, ali opet ne predaleko. Znate onaj vic o Hasi, koji piše iz daleke Kanade i piše o svom prvom iskustvu sa snijegom? E to su upravo ta mjesta gdje mu onaj manijak s grtalicom uvijek nabaca snijeg pred vrata.


Ruralna mjesta
Zadnja, ali ne i manje vrijedna mjesta za život su ona koja su daleko udaljena od većih gradova ili mjesta. Kućica usred šume gdje vam je prvi susjed medvjed sa svojom ljubavnicom ili pak sob koji čeka Božićne blagdane. Na Aljasci možete odabrati mjesto za život tako da vam prvi susjed, ne računajući medvjeda, bude udaljen i po stotinu kilometara. Pripazite samo da imate dobro vozilo, ili u krajnjem slučaj omanji aviončić kako biste mogli skoknuti po špeceraj ili osigurač.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju