1. Kameni penisi

Malo smo improvizirali s imenom, no ovo nije daleko od istine. Ove kamene stijene se nalaze u Anatoliji u srcu Turske, točnije na području Kapadokije koja je gotovo cijela pod UNESCO baštinom.

2. Vražja kupka

Ovo jezero je vjerojatno jedno od najgorih mjesta na kojem se možete okupati. Nalazi se u Novom Zelandu i zmazano je zelene boje, a smrdi po trulm jajima. Fuj, Shrekova idila... No, ako vam se sviđaju sumporne kupke, svakako posjetite i Tiwu Nuwa Muri Koo Fai u Indoneziji!

3. Staklena pustinja
Ovaj pustinjski teritorij prostire se od Egipta do Libije, a to je zapravo jedno od najsušnijih područja Sahare – najveće pustinje na svijetu. To je mjesto na kojemu ne možete vidjeti ništa osim pijeska i kamenja, kao i zgodan i rijedak artefakt - Libijsko staklo. Nama smrtnicima nisu loše ni pustinjske ruže...

4. Abrahamovo jezero sa smrtonosnim mjehurićima
Ovo je jezero dobilo ime na javnoj selekciji imena 1970-tih godina, a iako ne zvuči kao atrakcija koju vrijedi posjetiti – ono to svakako jest! Ispod zamrznute površine jezera možete vidjeti nakupine plina u bijelim mjehurima koji se - smrzavaju. Otrovno, ali predivno!

5. Krvavo jezero u Boliviji
Ovo jezero crvene boje nije opasno, već je sasvim simpatična prirodna pojava, zbog koje su i ptice koje piju vodu iz jezera isto tako obogaćene crvenim pigmentom.

6. Disko džamija
Za džamije se obično misli da su više tradicionalne, bez velikih eksperimentiranja. No, postoji jedna džamija - Shah Cheragh u Sirazu (Iran) koja pomalo liči na disko klub zbog svojih vitraja koji za vrijeme sunčanih dana stvaraju ove svjetlosne efekte.

7. Dno ledenjaka na Antarktici
Ovo je jedno od mjesta koje nikada u životu nećete imati prilike vidjeti vlastitim očima (osim ako ste znanstvenik ili ronilac). Jedini način da vidite kako izgleda dno ledenjaka je ako se ledenjak preokrene - što je zapravo česta pojava, ali i veoma opasna!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju