S obzirom da se bliži kraj godine turistički portal Travel and Leisure napravio je anketu za naj destinaciju 2016. godine prema mišljenju čitatelja. Na popisu se našlo 17 atraktivnih mjesta koje bi svaki putnik trebao posjetiti, uključujući i Hrvatsku.

U anketi čitatelja portala Travel and Leisure može se glasati za 17 svjetskih destinacija, među kojima se našla i Hrvatska. "S fantastičnom hranom i vinom, obiljem povijesnim lokaliteta, i bijelim plažama, Hrvatska ima ponešto za svakog putnika"' tvrde urednici ovog portala. Isti upozoravaju da je Lijepa naša postala iznimno popularna nakon što se u njoj počela snimati megapopularna serija 'Igre prijestolja', a svim zainteresiranima savjetuju da obavezno posjete gradove Dubrovnik, Split i Šibenik.

Od europskih prijedloga tu je i Mallorca, talijanski otok Ischia, svevremenski Pariz, zapanjujući Island te Portugal koji trenutno vodi u sveukupnom poretku.


Među uredničkim prijedlozima našla se čarobna Kanada, zadivljujući Havaji, glavni grad Sjedinjenih Američkih Država i američki nacionalni parkovi.

Ljubitelji tematskih parkova svakako bi trebali posjetiti Orlando na Floridi, a preporučuje se i američki grad Pittsburg koji posljednjih godina doživljava apsolutnu revitalizaciju među osobama mlađim od 35 godina.

Na koncu čitatelji mogu glasati i za tajanstven Mexico City te Rio de Janeiro, prekrasan Novi Zeland, te egzotičnu Singapore i Južnu Koreju.

Želite li da Hrvatska postane naj destinacija za 2016. godinu, svoj glas ostavite u ovoj anketi do 14. studenog 2016. Stisnimo palčeve!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju