Među svim specijalitima Zagreba i okolice kao što su ajngemahtec, krpice sa zeljem, zagrebački odrezak, samoborska salama, jabuke u šlafroku ili skromni paprenjak, na pameti muškog djela posjetitelja Zagrebačkog piknika bile su štrukle.

Nije to ni tako čudno jer one svakako spadaju u najpoznatija jela sjeverozapadne Hrvatske, a prave se od prepoznatljivih sastojaka zagrebačke kuhinje – sira i vrhnja. Mnogo je načina pripreme i primjene tog u osnovi vučenog tijesta punjenog mješavinom svježeg kravljeg sira, vrhnja i jaja. Može se kuhati ili peči te jesti u slanoj ili slatkoj varijanti.

Na Zagrebačkom pikniku nisu se posluživale štrukle pa nismo sigurni zašto su svi pomislili baš na njih, ali posjetitelji nisu ostali gladni jer se među ležaljkama, stolićima i dekama nalazi štand uz koji nikome nisu nedostajale sočne štrukle.

Ako vas je ovo inspiriralo za odlazak na piknik, osmjehnula vam se sreća jer se Zagrebački piknik održava svake subote na maksimirskoj livadi (osim u slučaju kiše). Tamo vam očekuje prava ''chill'' atmosfera, vesela glazba, pune košare i mjesta za ležanje koliko vam duša poželi. A ako poželite uživati u pravom zagrebačkom specijalitu u košari se nalazi President sir i vrhnje u praktičnom on-the-go izdanju sa žličicom na poklopcu.

Košara puna užitka Košara puna užitka (Foto: Nova Studio)

 

Advertisement

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju