1. Hotel Kakslauttenen u Finskoj
Ovo nije hotel, nisu apartmani, nisu ni bungalovi. Ovo je smještaj u staklenim iglu kućicama usred netaknute prirode i guste borove šume. Predivno. Zamislite da se probudite usred noći i da ugledate zvijezdama obasjano nebo.

2. Udang House, Bali - Indonezija
Bali je popularan po mnogim stvarima, a čisto i tirkizno more samo je jedna od tih ljepota. Ovaj smještaj nudi krevet koji doslovno lebdi iznad tirkiznog mora, a samo stakleni pod vas dijeli od bogatog morskog dna.

3. Plutajući hotel u Zanzibaru
Ako volite plivati, roniti, kupati se, ili jednostavno izležavati na privatnoj terasi svoje plutajuće kućice, ovo je pravi odabir za vas.

4. Ascher Cliff u Švicarskoj
Nije samo smještaj na moru onaj koji ostavlja bez daha. Ova predivna drvena kuća smještena je visoko u švicarskim planinama, a pogled koji pruža - teško se može mjeriti s bilo čim.

5. Giraffe Manor u Keniji
O ovom smo hotelu već prije pisali, a zašto? Mislimo da slike govore same za sebe. Dovoljna je činjenica što su domaći ljubimci ovog hotela - žirafe!

6. Fairy Chimney Hotel u Turskoj
Nedavno smo pisali o Kapadokiji i pećinskim kućama koje su uklesane u brojne stijene diljem regije. Upravo je u jednoj takvoj spilji i ovaj hotel koji će vam prikazati kako se ovdje živjelo nekad.

7. Montana Magica Lodge u Čileu
Ovaj hotel u obliku neke prastare piramide podsjeća na davno zaboravljene civilizacije. Probudite se usred prašume i opustite u netaknutoj prirodi koja oduševljava.

8. Ice Hotel u Jukkasjarvi - Švedska
Do sada ste već vjerojatno mogli vidjeti jedan od ledom dizajniranih interijera, no jeste li znali kako postoji i ledeni hotel u kojem možete spavati?

9. Mirrorcube kuća na drvetu u Švedskoj
Još jedan smještajni objekt iz Švedske je dzaobio našu pažnju, a to je staklena kućica smještena visoko u krošnjama, a koja je izvana gotovo nevidljiva obzirom da je cijela "obučena" u ogledala.

10. Harry Potter Hotel u Londonu
Ako ste ljubitelj ovog serijala, razmislite da pri idućem posjetu Londonu odaberete upravo ovaj hotel za vaš smještaj. CIjeli hotel inspiriran je filmovima o malom čarobnjaku, a tko zna, možda i otkrijete koju tajnu prostoriju iza drvenih zidova!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju