Dubrovnik je zaista poseban i čaroban grad koji odiše nekim neobjašnjivim šarmom. Grad je to bogate povijesti, prekrasne renesansne arhitekture i umjetnosti, neodoljivih kamenih ulica, sanjivih plaža, ali i vrhunske gastronomije.

A jedna od omiljenih gastronomskih destinacija Dubrovčana i njihovih brojnih turista, čija znatiželjna nepca neumorno osvaja već treću godinu zaredom, nesumnjivo je Takenoko Dubrovnik. Najpoznatiji japanski restoran u Hrvatskoj trenutno se nalazi na dvije lokacije, u Zagrebu i Dubrovniku. Ljetna verzija restorana, Takenoko Dubrovnik smjestio se tako na najljepšoj j dubrovačkoj lokaciji, na samom ulazu u Grad, prelijepoj prostranoj terasi čiji pogled naprosto oduzima dah, a s koje se pruža fantastičan pogled na cijelu luku, zidine te otočić Lokrum. Restoran je uređen minimalistički, elegantno i suvremeno, s tek ponekim detaljima u žarkim bojama poput plave ili narančaste i egzotičnim palmama, što bitno pridonosi ugođaju samog prostora.

Takenoko - 2 Takenoko - 2 (Foto: Duško Vlaović i Bojan Zibar)

Slijedeći filozofiju zagrebačkog Takenoka, njegova "morska" verzija također polaže iznimnu pažnju i brigu na izbor namirnica, njihovu kvalitetu, svježinu, pripremu i serviranje. S promjenom sezone mijenja se i meni, stoga je sad on iznimno pročišćen, svjež, lagan, ali i veoma uzbudljiv. Jedan od najvećih aduta ljetnog menija jest crni bakalar mariniran u dubrovačkim narančama, savršen spoj Mediterana i Japana.

Vrijedi kušati i jakobove kapice poslužene s hrskavim sotiranim tikvicama, potom svježi sashimi od najkvalitetnije tune i lososa. Istinski užitak za sve gurmane pružit će jadranske kamenice na ledu, idealne za osvježenje u vrelim ljetnim večerima. Sladokusci također neće ostati zakinuti, na raspolaganju su im odlični japanski deserti i voće. Široka selekcija stranih i domaćih alkoholnih pića, pomno birana vinska lista, kao i sjajni ljetni kokteli, upotpunjuju odličnu ponudu tog vrhunskog japanskog restorana s mediteranskim štihom.

> Misterij dubrovačkog otoka: Nitko tamo ne želi prespavati

Ako ovog ljeta budete u blizini, svakako navratite na adresu Hvarska 2, Ploče i uvjerite se zašto upravo Takenoko Dubrovnik nazivaju restoranom s najljepšom lokacijom na Jadranu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju