Zbilja, mogu li? Kakva je praksa? Obično svi pojedemo jedan obrok koji u velikoj većini slučajeva nije ništa naročito, no ukoliko je fin, možemo li tražiti – repete?

Kako prenosi britanski Telegraph, odgovor je – da. Pitanje je postavljeno predstavnicima nekoliko kompanija, a prema odgovorima vidljivo je kako svi manje-više imaju istu politiku.

"Ako putnik zatraži dodatnu hranu, bilo da se radi o vrećici čipsa ili toplom obroku, pokušat ćemo mu udovoljiti," pojašnjava glasnogovornica Virgin Atlantica.

Također, najveća britanska kompanija, British Airways više ne nudi besplatne obroke na kratkim letovima, ali na dugim letovima gdje su uključeni hrana i piće, imaju sličnu politiku.

"U slučaju da kupac zatraži dodatni obrok što je rijetkost, naše će osoblje napraviti sve što je u mogućnosti da mu udovolji," objašnjavaju.


Ipak, sve ove kompanija napominju kako dodatnu hranu posluže ukoliko im ostane viška, pa je pravo pitanje koliko često taj višak i postoji. Prema iskustvima, gotovo uvijek.

"Tražio sam repete nekoliko puta, iako znam da je to prilično neuobičajeno, ali jednostavno bio sam gladan. Po dosadašnjim iskustvima, svaki put repete bih bez problema i dobio“ – govori bloger Nik Loukas.

Stoga, ukoliko put putujete, a nakon obroka i dalje osjećate glad, nemojte se sramiti zatražiti novu porciju hrane. Možda će vas osoblje čudno gledati, ali vjerujemo da s punim želucem nećete puno mariti za to.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju