Surfanje je savršena aktivnost za one koji vole adrenalin, ali i putovanja, a surferska mjesta na obali Portugala među najboljima su na svijetu. S obzirom na rastuću popularnost ovog sporta, jedan kreativni par dosjetio se kako surferima pokazati najbolje plaže. Daniela Carneiro i instruktor surfanja Eduardo Ribeiro kreirali su Truck Surf Hotel, koji vozi goste na top surferske lokacije, a ujedno pruža i vrlo dobar smještaj!

Cilj je gostima pomoći u otkrivanju lokacija na kojima ne vlada gužva, ali i pružiti avanture, te prema potrebi, i kulturu zemlje. Zapravo, ova ideja rodila se iz onog što Daniela i Eduardo i samo najviše vole. „Proputovali smo kamperom dobar dio Europe i Afrike, istražili različita kulturna, ali i surferska mjesta te stekli nove prijatelje. Željeli smo kreirati nešto drugačije kako bi podijelili svoj način života s drugima, te im omogućili komforno putovanje s najboljim iskustvom“ – objasnila je Daniela za Lonely Planet.

 

 

Mobilni hotel prilično je komforan i pun prostora. „Svi se iznenade kada vide hotel – kamion prvi put uživo, a najviše ostanu paf kad shvate koliko u njemu zapravo ima prostora“ – nastavlja svoju priču Daniela. Gosti svako jutro na raspolaganju imaju doručak gdje obično dijele iskustva i međusobno se upoznavaju, a sjajno je prilikom svakog buđenja pred sobom imaju nove krajolike.

Izlet se ovdje naravno, kroji prema potrebama i željama gosta. „Tijekom dana putujemo uokolo i istražujemo različita područja, ovisno o onom za što su se gosti odlučili. Ili posjećujemo plaže i surfamo ili obilazimo spektakularne prirodne ljepote. Na kraju dana svi se nađemo u našem „hotelu“ i uživamo u zalasku sunca, a mnoge noći provedemo i u zajedničkom druženju“.

 

 

U ovom trenutku, Truck Surf Hotel možete naći na jugozapadu Portugala, a u ponudi su trenutno dva različita itinerera. Od prosinca do ožujka mobilni hotel moći će biti moguće pronaći i u Maroku, a od svibnja do listopada mjesto radnje ostaje Portugal.

Cijena? Nije baš najjeftinije, ali s obzirom na iskustvo, isplatilo bi se probati. Naime, cijene startaju od 499 eura, a sve detalje možete saznati na službenoj stranici ovog, u najmanju ruku, neobičnog hotela.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju