Odlična lokacija najveći je adut seoskog domaćinstva Mlinski kamen, smještenog u Brestu nedaleko Petrinje te svega 50-ak kilometara od Zagreba. Objekt u selu s malim brojem stanovnika, koji je malo uvučen i izoliran od sela, idealno je mjesto za napuniti baterije u prirodi.



Prostrana terasa otkriva pogled na smaragdnu boju Kupe i gusto drveće na drugoj strani obale. Rustikalno uređenje Mlinskog kamena uklapa se u okoliš, a osim restoranskog objekta tu je i nekoliko smještajnih "koliba".

Ako odlučite prespavati, ujutro će vas buditi cvrkut ptica i šuštanje lišća na povjetarcu. Tri kuće uređene su u tradicionalnom banovinskom stilu, a iznutra spajaju tradiciju i modernu. Starinski namještaj "razbija" suvremena kupaona sa saunom, a tu su i dvorana za fitness te mali bazen, ukoliko je još prehladno za kupanje u Kupi.

U sve kuće stane oko 6 gostiju, pa i više s pomoćnim ležajevima, pa ukoliko planirate na vikend s većim društvom, nećete imati problema.



Kada se dobro oznojite u sauni, vani možete prošetati šetnicom koja je osvjetljena i noću, očekuju vas i vožnje kanuima te ribarskim čamcima, a uskoro će na raspolaganju biti i bicikli.

Vođenje Mlinskog kamena nedavno je preuzela firma Suvremeni dom, očekuju ih promjene menija i spuštanje cijena jela. Hrana će se temeljiti na "bakinoj kuhinji" i tradicionalnim receptima baziranim na mesu i ribi, od kojih će nešto zastupljenija biti riječna. "Poznati smo po autohtonoj kuhinji, jelima iz bakinog lonca za koje smo osvajali prva mjesta na državnoj razini. U ponudu ćemo uvrstiti jela koja se inače ne nalaze u ponudama restorana, a uvodimo i plesne večeri", najavio je direktor Zdenko Slavnić.



U Mlinskom kamenu mogu se organizirati i razne svečanosti, vjenčanja, momačke i djevojačke, poslovne ručkove, domjenke, rođendane i drugo. Ako dolazite u Mlinski kamen iz smjera Zagreba, najlakše je doći autoputom prema Sisku. Silazite u Lekeniku te nastavljate starom cestom, a u mjestu Žažina skrećete prema Petrinji i samo slijedite glavnu cestu. U Brestu skrećete lijevo i nakon nekoliko stotina metara znak na lijevoj strani ceste će vas uputiti na domaćinstvo. Više informacija potražite na službenoj stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju