Odlična lokacija najveći je adut seoskog domaćinstva Mlinski kamen, smještenog u Brestu nedaleko Petrinje te svega 50-ak kilometara od Zagreba. Objekt u selu s malim brojem stanovnika, koji je malo uvučen i izoliran od sela, idealno je mjesto za napuniti baterije u prirodi.Prostrana terasa otkriva pogled na smaragdnu boju Kupe i gusto drveće na drugoj strani obale. Rustikalno uređenje Mlinskog kamena uklapa se u okoliš, a osim restoranskog objekta tu je i nekoliko smještajnih "koliba".

Ako odlučite prespavati, ujutro će vas buditi cvrkut ptica i šuštanje lišća na povjetarcu. Tri kuće uređene su u tradicionalnom banovinskom stilu, a iznutra spajaju tradiciju i modernu. Starinski namještaj "razbija" suvremena kupaona sa saunom, a tu su i dvorana za fitness te mali bazen, ukoliko je još prehladno za kupanje u Kupi.

U sve kuće stane oko 6 gostiju, pa i više s pomoćnim ležajevima, pa ukoliko planirate na vikend s većim društvom, nećete imati problema.Kada se dobro oznojite u sauni, vani možete prošetati šetnicom koja je osvjetljena i noću, očekuju vas i vožnje kanuima te ribarskim čamcima, a uskoro će na raspolaganju biti i bicikli.

Vođenje Mlinskog kamena nedavno je preuzela firma Suvremeni dom, očekuju ih promjene menija i spuštanje cijena jela. Hrana će se temeljiti na "bakinoj kuhinji" i tradicionalnim receptima baziranim na mesu i ribi, od kojih će nešto zastupljenija biti riječna. "Poznati smo po autohtonoj kuhinji, jelima iz bakinog lonca za koje smo osvajali prva mjesta na državnoj razini. U ponudu ćemo uvrstiti jela koja se inače ne nalaze u ponudama restorana, a uvodimo i plesne večeri", najavio je direktor Zdenko Slavnić.U Mlinskom kamenu mogu se organizirati i razne svečanosti, vjenčanja, momačke i djevojačke, poslovne ručkove, domjenke, rođendane i drugo. Ako dolazite u Mlinski kamen iz smjera Zagreba, najlakše je doći autoputom prema Sisku. Silazite u Lekeniku te nastavljate starom cestom, a u mjestu Žažina skrećete prema Petrinji i samo slijedite glavnu cestu. U Brestu skrećete lijevo i nakon nekoliko stotina metara znak na lijevoj strani ceste će vas uputiti na domaćinstvo. Više informacija potražite na službenoj stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju