I dok neki za turistima vape i napravili bi sve da oni dođu, stanovnici jednog malog britanskog mjesta nisu napravili ništa što inače ne rade, a na njihove ulice su počele pristizati horde turista.
Živite mirno i smireno u pitoresknom britanskom selu, a odjednom vam, iz još uvijek nepoznatog razloga ulicama počnu šetati turisti, kako to drugačije nazvati nego misterijem.

Turisti iz Azije koji se nalaze na odmoru u Britaniji, zadnjih tjedana u velikom broju s organiziranim autobusnim prijevozom posjećuju Kidlington, mjesto koje broji tek nešto više od 13 tisuća duša.

Naravno, kad bi selo imalo neke atrakcije ili zanimljivu povijest u tome ne bi bilo ništa čudno, no Kidlington, po riječima lokalaca, doista nema nikakvu atrakciju ni posebnu zanimljivost koja bi trebala i mogla privući turiste. Unatoč tome, stotine turista tjedno ovdje dolazi, okida selfieje, kuca na vrata stanovnika i obilazi sve što se obići da. I ne samo to, već su neki turisti ponudili domaćima pomoć pri uređivanju vrta!

 

A photo posted by Sophie (@soph_d1) on

Stanovnici mjesta su svi odreda začuđeni, a neke turisti živciraju, s obzirom da ljudima gaze travnjake i proviruju kroz prozore. S druge strane, neki stanovnici u ovome vide priliku za biznis, pa su već počeli spremati čajeve i skupo ih naplaćivati. Jedna od teorija koja objašnjava zbog čega turisti dolaze u ovo selo govori da se među turistima proširila lažna informacija da je u ovom mjestu sniman jedan od Harryja Pottera.

Koliko će još trajati ovo ludilo u Kidlingtonu teško je reći, no ne bi uopće bilo loše da se na sličan način ožive i hrvatska sela…

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju