Ono što je misteriozno s ovim mostom, jest činjenica da je s njega u smrt skočilo mnoštvo – pasa. Da, dobro ste pročitali. Sve je počelo oko 1950., kada su ljudi primijetili da psi iznenada i neobjašnjivo skaču s tog mosta u smrt.

Da bi stvar bila još neobičnija, većina pasa je skočila s istog mjesta, a kako su neki mediji izvještavali, neki psi bi se i drugi put popeli na most i ponovo skočili, ako bi prvi puta bili "neuspješni".

Overtoun most nalazi se u Škotskoj, na visini od otprilike 15 metara, a 1895. godine "sagradio" ga je Lord Overtoun prema projektu arhitekta Henryja Ernesta Milnera. Nakon niza čudnih tragedija četveronožnih najboljih čovjekovih prijatelja u istragu su krenuli i znanstvenici koji ništa pametno nisu zaključili osim što su pretpostavili kako pse mami miris urina kuna koje žive na tom području pa se jadni psi nagonski zalete prema dnu prije nego shvate kolika je zapravo visina misterioznog mosta. 

Zanimljivo je da osim toga, mjesto izgleda utječe najviše na pasmine s dugim njuškama (labradori, retriveri). Razlozi su još nepoznati, ali nama je još veća misterija zašto nitko nije podignuo ogradu

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju