Svježe i slasne
domaće krafne i američki donutsi svakog jutra stižu na adresu Harambašićeva 32A u Zagrebu, u novi kafić u kvartu, Miss Donut. Tijekom noći peče ih vlasnica, Antonija Laginja, a za izradu 200-tinjak krafni potrebno joj je oko 6 sati.

Osam do 10 vrsta krafni, donutsa i drugih slastica svakodnevno su u prodaji, a od okusa, tu su donuti s Oreo keksima, Čoko-Kokos, glazirana jagoda, Apple fritters, Twist, zatim krafne punjene nutelom, creme bruleeom i cheesecakeom, što je i potpisna krafna ovog simpatičnog kafića, koji je u svom trećem tjednu postojanja.

Za uređenje prostora pobrinule su se vlasnica Antonija i voditeljica kafića Helena Bambić uz pomoć dragih prijatelja i arhitektice Marije Laginje. "Htjeli smo da ima ugođaj kao da ste kod kuće, u vlastitom dnevnom boravku. Ukrase smo same izrađivale, same smo i farbale prostor", istaknula je Helena.

Antonija Laginja slastičarsku je akademiju završila u inozemstvu, a koncept za Miss Donut razvijala je dugo vremena. Za krafne se odlučila tako što u Zagrebu ne postoji niti jedan kafić, slastičarna ili pekara koji su se specijalizirali za ovu slasticu, ali i da je izrađuju ručno, kako su je radile naše mame i bake, a ne od industrijskog tijesta.

Potom je Antonija provela opsežno istraživanje, obilazeći lokale van Hrvatske, kušajući njihovu ponudu, a zatim je sama mjesecima isprobavala recepte. Dok nije pronašla savršen.

A da je recept zaista savršen potvrđuje i potražnja, jer ovih slasnih krafni već do popodnevnih sati nestaje. Vikendom stoga Antonija sprema više, 300-tinjak krafni tijekom noći. I sve su ručno rađene, bez aditiva i pojačivača okusa.

Ako uđete u Miss Donut, a krafne su već sve pojedene, možete se počastiti tekućim slatkišem, vrućom čokoladom, s kojom stižu i dodaci, a možete tražiti oreo kekse, smarties bombone, mini marshmallows… Tu je i domaće kuhano vino, bijelo i crno s dodatkom soka od brusnice za još bolji okus.

Kafić radi od ponedjeljka do subote od 7 do 20 sati, a u njega su dobrodošli i vaši četveronožni prijatelji

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju