Mesne okruglice

Sastojci:

1 kg mljevenog miješanog mesa
2 velika jaja
1 šalica naribanog parmezana
2 žlice nasjeckanog peršina
usitnjeni češanj češnjaka
morska sol
svježe mljeveni papar
2 šalice krušnih mrvica
2 šalice mlake vode
1 šalica maslinova ulja
umak od rajčica

Priprema:

1. U veliku zdjelu stavite meso, dodajte jaja, sir, peršin, češnjak, sol i papar.

2. Rukama, dobro pomiješajte sve sastojke, a nakon toga umiješajte krušne mrvice. Dodajte vode sve dok smjesa ne bude dovoljno vlažna. Napravite okruglice.

3. Ugrijte ulje u velikoj tavi. Kad se zagrije počnite pržiti mesne okruglice. Kad donji dio okruglice postane smeđ i hrskav, okrenite ga i pržite drugu stranu. Po završetku, maknite ih s vatre i izvadite na papirnati ručnik.

4. Okruglice možete poslužiti i s umakom od rajčica. Ako se odlučite za tu varijantu, okruglice stavite u umak od rajčica i kuhajte još 15 minuta. Poslužite samostalno ili s tjesteninom.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju