Nekoć poznat kao destinacija za sve ljubitelje ulične umjetnosti, studio Lapo Lapo u Ilici 50 posljednjih je tjedana doživio potpuno preuređenje. Novo osmišljenim interijerom Lapo Lapo se predstavio u sklopu zanimljivog marketa Grijalica kojim nudi pomalo drugačiju verziju božićnih blagdana i mogućnost uživanja u adventu u zatvorenim umjetničkim prostorima.

Na četiri lokacije u centru Zagreba; galerija R3a, cafe i galerija Razzmatazz, multifunkcionalni prostor Radiona 69 te art studio Lapo Lapo, više od 40 hrvatskih kreativaca izlaže unikatne, rukom izrađene predmete koji će vas inspirirati za idealan blagdanski poklon. Izlagačko-prodajni postav otvoren je za posjetitelje svakodnevno od 12 do 20 sati, na svakoj od lokacija, sve do 23. prosinca 2017. Osim prezentacije hrvatskog dizajna, organizirane su radionice izložbe, glazbene večeri, koncerti i program za sve uzraste.

Grijalica - 2 Grijalica - 2 (Foto: Sanjin Kaštelan)

Ako ovu zanimljivu galerijsku šetnju započnete na Ribnjaku, dočekat će vas R3A, novootvorena galerija za promicanje lokalne umjetnosti i kulture koja ugošćuje nezavisne streetwear brendove Kiosk, Wanted i Tire Calligraphy, Shoe Re Store custom tenisice, neobične Dmhmaestro terarije, unikatni nakit Angel's Eye i brojne druge umjetnike i brandove vrijedne ugodne šetnje kroz park. No osim prodajne izložbe, R3A organizira i nesvakidašnji performans CONSUME ME beogradskog umjetnika Tearzdrop koji će 20. prosinca dati sasvim novu perspektivu adventskom konzumerizmu, dok se ljubitelji radionica mogu okušati u origamiju ili pripremiti vlastiti kozmetički pripravak. Na Ribnjaku nazovite Pedicab i provozajte se gradom do Britanca po prijateljskoj cijeni od 20 kuna samo za Grijalica rutu. U Pedijima nema grijalica, ali ima dekica jer se od vas očekuje da nađete para i podijelite toplinu do sljedeće destinacije.

Grijalica - 4 Grijalica - 4 (Foto: Sanjin Kaštelan)

U Ilici 69, u dvorištu, čeka vas Radiona 69, multifunkcionalni prostor za radionice koji je ujedno i galerija te mjesto susreta koje je promijenilo vizuru cijelog dvorišta. Pored brojnih izlagača koje predvodi PMS, One With Nature, Shesna i Mano Cornuta, Radiona ugošćuje zanimljive radionice pa tako klinci mogu pjevati s Franciskom Fis, s Artitude izraditi čudesna bića papier mache tehnikom i otkriti kako umjetnik Mane Mei sitotiskom radi čuda na odjeći i tekstilu. Večernji termini predviđeni su za brojna glazbena događanja, a možda najneobičnije čeka ljubitelje pive koji se mogu okušati u Pivskoj olimpijadi Zlatni.

Samo dva dvorišta niže, krije se caffe i galerija Razzmatazz u Ilici 65, koja na dvije etaže spaja prostor za odmor s onim za izlaganje gdje vas očekuje nakit Lumezi, LYRA i Werkstatt, Buried Clothes, Go Retro i Plus Minus modne poslastice, JuJu nosiljke za djecu te još obilje izložaka od umjetnika iz cijele regije. Taj se prostor navečer pretvara u klub gdje sve do 2 poslije ponoći možete guštati u Muzici za dobar đir i DJ Hrwoeu koji će vas oduševiti svojom improvizacijom. Kraj prosinca osvježit će Hortiart, koji će u vikendu pred Božić prodavati nekonvencionalne sadnice božićnih jelki.

Grijalica - 1 Grijalica - 1 (Foto: Borut Planinc)

Kraj ove galerijske šetnje vodi u dvorište Ilice 50, gdje vas čeka studio LAPO LAPO s obiljem unikatnih brendova poput keramike Mala Arta, drvenih naočala Good Wood, minimalističkog nakita THE ALL & JM, 47 ruksaka i unikatnih torbica za duhan koji potpisuju Taške. Ako ste ljubitelj tetovaža i piercinga, možete investirati u trajnu uspomenu na ove blagdane jer tattoo-umjetnica BO Mademoiselle nudi ekskluzivne termine po popularnim cijenama a od 21. 12. pridružit će joj se i Stefan Ćirić, talentirani kolega iz Beograda koji svoje blagdane počinje upravo u Zagrebu!

Sve skupa završava tulumom u Funk Klubu 23. prosinca, što vam daje dovoljno vremena da posjetite ovaj jedinstveni božićni market na sve četiri lokacije.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju