Mnogo je kotlovina, stilova, recepata, malih tajni i velikih obiteljskih mudrosti. Ali ako ste za tradicionalni način pripreme savjetujemo da pokušate s receptom Sandre Nedeljko, glavne kuharice u međimurskom Pansionu Mamica.

Iz prve ruke tvrdimo da je ova kotlovina božanstvena pa kada je već Sandra bila široke ruke i odlučila nam dati recept, red je da ga i mi s vama podijelimo. Ne radi se magičnim gljivama, niti velikim filozofijama. Sve je poprilično jednostavno samo treba imati mjeru i dobar tajming kao što ga imaju u Pansionu Mamica u kojeg jedva čekamo doći po repete.

Kotlovina s gljivama

Sastojci za 10 osoba:

Svinjska vratina narezana na odreske 3,5 kg
Luk nasjeckan 1 kg
Paprika nasjeckana 0,5 kg
Mrkva naribana 0,25 kg
Rajčica nasjeckana 0,25 kg
Češnjak nasjeckan 0,1 kg
Gljive 0,5 kg (razne)
Krumpir narezan na četvrtine 3 kg
Svinjska mast, bijelo vino, sol, papar, temeljac

Priprema:

1. Na svinjskoj masti popržimo vratinu pa je izvadimo iz kotla.

2. Na masnoću dodamo povrće i gljive. Prvo luk, zatim mrkvu, papriku, gljive, češnjak i rajčicu.

3. Posolimo, vratimo meso u kotao i podlijemo bijelim vinom.

4. Kad vino ispari dodamo krumpir te podlijevamo temeljcem po potrebi.

5. Na kraju začinimo, a prema želji možemo dodati ljutu papričicu ili feferon.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju