Nekad destinacija „samo za zabavu“, posljednjih se godina profilira kao i mjesto za obiteljski odmor, stoga ova odluka možda i ne treba toliko čuditi.

Turisti i barovi na Mallorci mogu se suočiti s kaznom do 3 tisuće eura ako se ne pridržavaju novih pravila vezanih za točenje i pijenje alkoholnih pića. 

Nova pravila barovima zabranjuju „poticanje na kupnju alkohola“, što znači da su promocije „Happy hour“ i „Kupi jedan, dobij dva“, ali izlaganje pića, i službeno nezakoniti. S druge strane, turisti mogu biti kažnjeni zbog narušavanja javnog reda i mira pod utjecajem alkohola.

Palma de Mallorca - 3 Palma de Mallorca - 3 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Doduše, zabrana se odnosi samo na neke od dijelova glavnoga grada (Palma), koji su proglašeni područjima od posebnog turističkog interesa. To su, redom, Cala Major, Center, Paseo Maritimo i cijela Playa de Palma.

Nadalje, barovi se od 1. travnja, kad je ovaj zakon stupio na snagu, moraju brinuti o tome da kupci ne iznose pića na ulicu. Naravno, i ova se odredba odnosi samo na određene ulice.

Također, balearske vlasti razmatraju i prijedlog ograničavanja posluživanja alkohola u all inclusive hotelima. Naime, zaključak je da turisti i ostali posjetitelji na otoku jednostavno previše konzumiraju alkohol, pa bi ovo bila još jedna mjera u cilju smanjivanja alkoholiziranja.

Neriješeni misteriji: 6 mjesta zbog kojih ćete danima razbijati glavu Piramide u Gizi Oko Sahare +0 Machu Picchu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju