Sastojci za orijentalno varivo:

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

250 g leće zelene Podravka
120 g crvenog graha Podravka
100 g luka
100 g paprike crvene
100 g paprike žute
100 g mrkve
1 povrtni temeljac za jela Podravka
200 ml jogurta
1 žličica garam masale
1 limun

Priprema:

Namočite grah dan ranije i stavite ga kuhati, a odmah zatim stavite kuhati i leću. Istovremeno na maslinovom ulju izdinstajte luk, crvenu papriku, žutu papriku i mrkvu.

Skuhanu i ocijeđenu leću i grah dodajte u tavu s povrćem. Podlijte s vodom, pustite da se poveže i dodajte jogurt, a nakon toga i jedan povrtni temeljac.

Na samom kraju dodajte žličicu garam masale. Kod serviranja dodajte malo limunovog soka. Uživajte!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!