Geffrye Museum, Hackney
Ako ste uvijek maštali o putovanju kroz vrijeme, onda je ovaj muzej pravo mjesto za vas. U njemu se nalazi 11 soba podijeljenih na različita vremenska razdoblja, tako da možete u 10–15 minuta proći kroz veliki dio naše civilizacije.
Cijena ulaznice: Besplatno

Freud Museum, Hampstead
Posjetiti kuću pokojne osobe uvijek je nekako, čudna stvar. No, još je čudnije ako je ta kuća pripadala ocu psihoanalize, Sigmundu Freudu. Muzej obiluje Freudovim stvarima, uključujući njegov radni stol i slavni kauč za psihoanalizu.
Cijena ulaznice: 7 funti

Museum of Brands, Packaging and advertising, Notting Hill
Jeste li se ikad zapitali kako je izgledala prva boca Coca–Cole? Ili kakvi sve čipsevi postoje u drugim zemljama? Ovaj muzej sadrži više od 12.000 predmeta od kojih neki datiraju još od 1800. godine. Također, ako vas zanima kako su izgledale čokoladice Mars i Kit Kat iz 1930., ovo je definitivno mjesto za vas.
Cijena ulaznice: 7,50 funti

Ragged School Museum, Mile End
U muzeju su rekonstruirani uvjeti koji su vladali u školama Engleske u 19. stoljeću. Stolovi, boce tinte, ploče, mape potječu iz tog vremena što cijelom prostoru daje pravi duh tog viktorijanskog doba. Ako se uspijete organizirati, posjetiti muzej bi bilo najbolje kada glumci glume učitelje i daju lekcije posjetiteljima.
Cijena ulaznice: Besplatno

Museum of Freemasonry, Covent Garden
Brojni dokumenti i fotografije, te dio stvari Winstona Churchilla, britanskog premijera, koji je i sam pripadao slobodnim zidarima. U muzeju ćete saznati sve o masonima i njihovom ustroju, što će zaljubljenicima u povijest i teorije zavjere biti i više nego zanimljivo.
Cijena ulaznice: 0- 10 funti, ovisno o turi

Zunterian Museum, Holborn
Zatvorite na trenutak oči i zamislite najotmjeniji i i najljepši muzej, sa skulpturama i slikama najpoznatijih svjetskih umjetnika. Jeste? U redu onda, ovaj muzej je vjerojatno najdalja stvar od tog opisa. On sadrži dijelove ljudi i životinja koji se čuvaju u formalinu. Primjerice, u njemu ćete naći zube Winstona Churchilla! Zanimljivo, morate priznati.
Cijena ulaznice: Besplatno


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju