Sastojci za ljetnu voćnu tortu:
3 jaja
100 g brašna
150 g šećera
Pola praška za pecivo
2 limuna
2 dl slatkog vrhnja
2 mandarine
2 kivija
1 ananas
2 papaje
2,5 dl soka od grožđa
2/3 vrećice želatina
Kremfix


Priprema:
Za početak zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite pleh uljem. Umutite 100 g šećera s jajima dok masa ne postane kremasta. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa umiješajte u kremu. Sve to lagano stavite u pleh i pecite 15 minuta.

Želatinu omekšajte u ledenoj vodi, a sok od dva limuna pomiješajte s 2,5 dl vode i preostalim šećerom. Umiješajte rastopljenu želatinu i hladite oko pola sata, a dotad čvrsto istucite slatko vrhnje. Čim se žele počne stiskati, dodajte vrhnje i miješajte dok se ne ujednači. Koru stavite na tepsiju i dodajte vrhnje s limunom.

Očistite mandarine, ananas i kivi te ih narežite na šnite. Papaju prerežite napola i izvadite koštice. Voće ravnomjerno rasporedite na tortu. Od Kremfixa i soka grožđa napravite filu kojom ćete premazati tortu i zatim je ukrasiti narezanim komadićima voća. Uživajte!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju