Središnja talijanska regija Toskana odabir je s kojim nećete pogriješiti. Firenca se često opisuje kao otvoreni muzej zbog mnoštva umjetničkih i arhitektonskih atrakcija, a uz nju postoje i manja neotkrivena mjesta. Posebnu se ističu zaselak Montaione i pokrajina Sorano.

Srednjovjekovno selo Montaione u čijoj se blizini nalazi Bosco Lazzeroni, nekadašnja stražarnica, dom seljaka i utočište od razbojnika, zaista je zanimljiva destinacija za ljetni odmor. Osjetite duh povijesti u ovoj jedinstvenoj građevini smještenoj samo pet kilometara od Montaionea i zaboravite na vrijeme.

I da, možete prespavati okruženi hrastovim šumama, kestenima, vinogradima i maslinicima, a jutra će vam biti ljepša kad udahnete bogate mirise raznovrsnog mediteranskog raslinja. Uz to, riječ je o izvrsnoj bazi za izlete po cijeloj Toskani.

Savjetujemo vam da posjetite samostan San Vivaldo koji je smješten na brdu s čak 18 različitih kapela, muzej Benozzo Gozzoli i Teatro del Popolo, a možete se okupati u bazenu ili prošetati šumskim parkom veličine 105 hektara.

Regija je poznata po vinu i domaćim proizvodima koje svakako trebate isprobati, a smještaj na brdu i izoliran položaj zajamčit će vam miran i opuštajući odmor.

Odlična hrana i vina

Ljubitelji aktivnog odmora mogu se odlučiti za golf, tenis, jahanje, planinarenje ili brdski biciklizam. Možete skoknuti i do Firence, Pise i Siene koje su automobilom udaljene samo sat vremena vožnje.

Drugi je dobar odabir Sorano koji se nalazi u samom srcu Toskane. Ovdje postoji nekoliko mjesta u kojima možete doživjeti pravi luksuz prilagođen svačijem džepu, a Villaggio Le Querce dobar je odabir ako želite uživati u izvrsnom smještaju, čaši vina, jacuzziju i šetnjama u privatnom vrtu.

Ovdje ćete pamtiti prekrasne poglede na imanje i okolicu, guštati u konobi s pogledom na park ili među hrastovim šumarcima i čistim, svježim zrakom. Prepustite se osjećajima i upijte okuse, mirise i ljepotu ovog kraja. Mjesto je posebno i po tome što se nalazi u sklopu arheološkog parka Archaeological Park of the Tuff Cities.

Želite li se opuštati u srcu prirode u termalnim bazenima, posjetite Terme di Sorano udaljene samo 2 kilometra, a volite li kulturna razgledavanja, zaputite se prema gradiću Pitigliano čija je stara jezgra poznata po imenu "mali Jeruzalem".

U blizini mjesta nalazi se i jezero Bolsena te mnoštvo etruščanskih grobnica. Zanimljivo, zar ne? Toskana nudi zaista puno. Osim već svima poznatih atrakcija, iskoristite posebnu ponudu i otkrijte Bosco Lazzeronni i Villagio Le Querce. I ne zaboravite sjesti na terasu te uživati u prizorima koji hrane dušu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju