Čips od tikvica

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije


Sastojci:

¼ šalice krušnih mrvica

¼ šalice naribanog parmezana

¼ žličice soli


¼ žličice češnjaka u prahu, ili sitno nasjeckanog

Prstohvat papra

2 žlice nemasnog mlijeka

2 tikvice


Priprema:

1. Za početak, zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

2. Prvih pet sastojaka pomiješajte. Natočite mlijeko u plitku posudu. Narežite tikvice, umočite ih u mlijeko i zatim umiješajte u smjesu koju ste prethodno napravili.

3. Tikvice složite na papir za pečenje, pecite pola sata ili dok ne porumene i postanu hrskave.

Dobar tek!

Ako tražite inspiraciju za ljetni umak za čips, isprobajte ovu osvježavajuću kombinaciju