Promatranje ptica kako kruže iznad grada spremne na migraciju, ali i Hedwiga, sova Harryja Pottera, inspirirale su umjetnika, arhitekta i dizajnera Candicea Petrilla iz kolektiva Zebra3/Buy Sellf na stvaranje jedinstvena objekta u predgrađu francuskog Bordeauxa.

Kućica naziva Les Guetteurs (Promatrač) nalik je sovi, bolje rečeno trima sovama, koje se nalaze jedna uz drugu i pružaju smještaj za 6 osoba na trima različitim razinama objekta.

Smještaj je namijenjen onima koji žele istražiti okolicu grada, povući se iz vreve i doživjeti mjesto iz drugačije perspektive, približiti se prirodi, ali i turistima. Potpuno je besplatan, a sve što trebate napraviti želite li prespavati u šarmantnim sova-kućicama jest rezervirati smještaj na službenoj stranici.

Da biste obišli periferiju Bordeauxa potrebno je 5 do 6 dana, a ova sova-kućica neće biti jedini smještajni objekt na tom potezu. Ovih "utočišta" bit će ukupno 13, a svaki će biti jedinstvena izgleda.

S obzirom na to da su prenosivi, njihova je veličina ograničena, 2,5 x 12 x 3 metra. Svjetlo osiguravaju punjive električne baklje.

Ova utočišta na periferiji grada, Refuges Périurbains, pokrenuli su kolektivi Zebra3 i Bruit du Frigo, a financira ih CUB (Urbana zajednica Bordeauxa) te lokalne vlasti Bordeauxa i Beglesa, na čijim se područjima projekt odvija.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju