Hrskave izvana, a iznutra sočne – pohane rolice od kruha idealan su doručak ili večera, a napuniti ih možete čime poželite. Kombinacije sastojaka idu mnogo dalje od klasika s pekmezom ili čokoladom, pa tako gastroblogeri hvale kobasice s cimetom ili maslac s jagodama. 

Nešto pitomiji, omiljeni nadjevi spajaju ploške banana s namazom od čokolade i lješnjaka, kao i svježi sir s pekmezom. Lažne palačinke spas su za višak kruha, a onaj koji ima barem jedan dan idealan je za pohanje jer bolje upija smjesu.
Dječje radosti, odnosno „sendvič“ od putra i pekmeza koji je žario i palio u osamdesetima poslužio je kao ideja za recept u nastavku, a za dodatnu inspiraciju pogledajte video

Sastojci za pohane rolice:

10 kriški kruha ili tosta
40 g maslaca
10 žlica marmelade
3 jaja
3 žlice mlijeka
1/2 žličice cimeta

Priprema:

1. Kruh narežite na kriške, malo razvaljajte valjkom za tijesto pa odrežite koricu.

2. Premažite ga maslacem i marmeladom pa savinite u rolice.

3. Rolice umočite u smjesu od jaja, mlijeka i cimeta pa ispržite. 

 Slasne kombinacije nadjeva 

Slatko: 

Mascarpone + vanilija + jagode
Ricotta + naribana korica naranče
Maslac od kikirikija + pire od kestena
Kompot od krušaka + pečeni lješnjaci
Puding od čokolade + višnje

> 7 pogrešaka zbog kojih nam pohani kruh ne uspijeva onako kako želimo

Slano 

Puretina + pesto + rajčice
Piletina + gljive + špinat
Junetina + gljive 
Losos + ricotta + masline 
Mljeveno meso + umak od rajčice