Hrskave izvana, a iznutra sočne – pohane rolice od kruha idealan su doručak ili večera, a napuniti ih možete čime poželite. Kombinacije sastojaka idu mnogo dalje od klasika s pekmezom ili čokoladom, pa tako gastroblogeri hvale kobasice s cimetom ili maslac s jagodama. 

Nešto pitomiji omiljeni nadjevi spajaju ploške banana s namazom od čokolade i lješnjaka, kao i svježi sir s pekmezom. Lažne palačinke spas su za višak kruha, a onaj koji je star barem jedan dan idealan je za pohanje jer bolje upija smjesu.

Dječje radosti, odnosno "sendvič" od putra i pekmeza koji je žario i palio u osamdesetima poslužio je kao ideja za recept u nastavku, a za dodatnu inspiraciju pogledajte video

Sastojci za pohane rolice:

  • 10 kriški kruha ili tosta
  • 40 g maslaca
  • 10 žlica marmelade
  • 3 jaja
  • 3 žlice mlijeka
  • 1/2 žličice cimeta

Priprema:

  1. Kruh narežite na kriške, malo razvaljajte valjkom za tijesto pa odrežite koricu.
  2. Premažite ga maslacem i marmeladom pa savinite u rolice.
  3. Rolice umočite u smjesu od jaja, mlijeka i cimeta pa ispržite. 

Slasne kombinacije nadjeva 

Slatko: 

Mascarpone + vanilija + jagode
Ricotta + naribana korica naranče
Maslac od kikirikija + pire od kestena
Kompot od krušaka + pečeni lješnjaci
Puding od čokolade + višnje

Slano 

Puretina + pesto + rajčice
Piletina + gljive + špinat
Junetina + gljive 
Losos + ricotta + masline 
Mljeveno meso + umak od rajčice

Za prste polizati: Recept za ljepljiva rebarca bogatog okusa koja se tope u ustima Slasna rebarca - 21 Slasna rebarca - 20 Slasna rebarca - 19 +17 Slasna rebarca - 5

 
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju