Poanta freelance posla je da vas ne veže za ured, ali zašto bi vas vezalo uz kuću? Kao digitalni nomadi možete živjeti i raditi u bilo kojem kutku svijeta, pa je s tom mišlju nastao i start-up Roam.

Roam je međunarodna mreža zajedničkog životnog prostora, namjenjenog onima koji mogu raditi iz bilo kojeg dijela svijeta. Ideja start-upa je da korisnicima omogući da unajme sobu bilo gdje u svijetu, opremljenu super brzim internetom u svakom kutku objekta, odnosno potpuno opremljeni dom i prostor za rad, kako bi olakšao selidbu s jednog mjesta na drugo.

 

A photo posted by @davecorn onRoam u svojim objektima želi njegovati osjećaj zajednice među korisnicima, pa tako nudi mnogo prostora za razne tečajeve, sastanke i druge prilike za networking. Neke lokacije imaju i dodatne pogodnosti, poput bazena, a lokalni voditelji Roama organiziraju i razne aktivnosti i izlete.

 

Objekti trenutno postoje na Baliju, u Madridu i Miamiju, a uskoro se otvaraju i u Londonu, Buenos Airesu i Tokiju.

Dugoročni cilj osnivača je imati bazu u svakom većem gradu u svijetu.

Cijene nisu toliko pristupačne, 3300 za tjedan, a čak 12.000 kuna odnosno 1800 dolara za punih mjesec dana najma, za bilo koju lokaciju koju odaberete.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju