Tražite li jedan od zanimljivijih smještaja na Airbnbu, kućica s pogledom na "more" stvrdnute lave zasigurno je visoko na ljestvici neobičnih, a kako izgleda možete pogledati ovdje. Nalazi se na južnoj strani otočja, kraj jednog od najaktivnijih vulkana na Havajima. Kilauea ima burnu prošlost eruptiranja koja je počela 1823. godine, a često izlijevanje lave izazvalo je rast brojnih endemskih vrsta. Prema vjerovanju otočana, Kilauea je dom božici vatre, munje, vjetra i vulkana.

Phoenix house minimalistička je kuća koja više podsjeća na svjetionik nego na pravi dom. Domaćica Jade kaže kako je njezin smještaj od 40 četvornih metara idealno odredište za razmišljanje o životu, meditaciju i promjeni života. Kako bi potaknuli svoje goste na životni zaokret, Jade koja radi kao učiteljica joge i njezin partner Dani prema željama gostiju organiziraju liječenje zvukom gonga, detoksikaciju, privatne sate kundalini joge, duhovno čišćenje, ali i iznajmljivanje automobila te prijevoz s aerodroma. Noćenje u kući naplaćuju oko 5500 kuna po danu.

Nalazi se šest kilometara od vodopada lave koji se obrušava u ocean i čini prizor za pamćenje. Prije posjeta dobro je provjeriti u kojoj je fazi vulkan. 

Kućica na lavi koristi solarnu energiju kako biste mogli napuniti mobitele i kamere, a za tuširanje je osigurana kišnica. Kao jednu od prednosti ističu brzinu internetske veze pa nema poteškoća sa stavljanjem fotografija na društvene mreže.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju