Sigurno niste znali kako se od slanine može napraviti mnogo toga kao što su sapuni, prezervativi pa čak i pivo. Doduše, mnogi od ovih recepata nisu našli širu primjenu, ali mi vam nudimo jednu jednostavnu ideju kako iskoristiti mast koja vam preostane.

Za ovaj jednostavan recept od samo pet koraka treba vam određena količina slanine i samokontrola da ju onako slasnu i masnu, odmah ne pojedete.
 

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Slasne i masne svijeće

Sastojci:

15 – 20 narezanih komada slanine
Mala staklena teglica
Fitilj za svijeće
Superljepilo

Priprema:

1. Stavite slaninu u srednje zagrijanu posudu. Ovo je ujedno i najteži dio, tko može izdržati miris pečene slanine!

2. Dok se slanina krčka, superljepilom zalijepite fitilj na dno staklene teglice.

3. Otopljenu mast iz slanine nalijte u teglicu.

4. Dobivenu svjećicu stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

5. Zapalite svjećicu i uživajte u mirisima pečene slanine koji će ubrzo ispuniti cijelu sobu.