Sigurno niste znali kako se od slanine može napraviti mnogo toga kao što su sapuni, prezervativi pa čak i pivo. Doduše, mnogi od ovih recepata nisu našli širu primjenu, ali mi vam nudimo jednu jednostavnu ideju kako iskoristiti mast koja vam preostane.

Za ovaj jednostavan recept od samo pet koraka treba vam određena količina slanine i samokontrola da ju onako slasnu i masnu, odmah ne pojedete.
 

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Slasne i masne svijeće

Sastojci:

15 – 20 narezanih komada slanine
Mala staklena teglica
Fitilj za svijeće
Superljepilo

Priprema:

1. Stavite slaninu u srednje zagrijanu posudu. Ovo je ujedno i najteži dio, tko može izdržati miris pečene slanine!

2. Dok se slanina krčka, superljepilom zalijepite fitilj na dno staklene teglice.

3. Otopljenu mast iz slanine nalijte u teglicu.

4. Dobivenu svjećicu stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

5. Zapalite svjećicu i uživajte u mirisima pečene slanine koji će ubrzo ispuniti cijelu sobu.