Sigurno niste znali kako se od slanine može napraviti mnogo toga kao što su sapuni, prezervativi pa čak i pivo. Doduše, mnogi od ovih recepata nisu našli širu primjenu, ali mi vam nudimo jednu jednostavnu ideju kako iskoristiti mast koja vam preostane.

Za ovaj jednostavan recept od samo pet koraka treba vam određena količina slanine i samokontrola da ju onako slasnu i masnu, odmah ne pojedete.
 

Slasne i masne svijeće

Sastojci:

15 – 20 narezanih komada slanine
Mala staklena teglica
Fitilj za svijeće
Superljepilo

Priprema:

1. Stavite slaninu u srednje zagrijanu posudu. Ovo je ujedno i najteži dio, tko može izdržati miris pečene slanine!

2. Dok se slanina krčka, superljepilom zalijepite fitilj na dno staklene teglice.

3. Otopljenu mast iz slanine nalijte u teglicu.

4. Dobivenu svjećicu stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

5. Zapalite svjećicu i uživajte u mirisima pečene slanine koji će ubrzo ispuniti cijelu sobu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju