Ljeto 2017. lagano se bliži, a ono automatski označava mnogo dobrih izvođača diljem Lijepe Naše. S obzirom da smo razne već nabrojali, u ovom popisu neće se primjerice naći izvođači s INmusica, ali s obzirom na šaroliku ponudu ovoljetnih koncerata, to uopće nije problem...

Đorđe Balašević, Zadar, 13. svibnja

Nije ljeto, ali bila bi pogrešno ne spomenuti koncert koji će u zadarskoj dvorani "Krešimir Ćosić" održati popularni panonski mornar, Đorđe Balašević. Novija povijest ne pamti njegov koncert u Zadru, s obzirom da je zadnji put u Donatovom gradu nastupio još u bivšoj državi, pa će konačno i 2017., neki novi klinci moći uživo slušati popularnog novosadskog kantautora. Karte se kreću od 130 kuna na više.

Stereo MC's, Šibenik, 11. lipnja

Pioniri dance scene i prvi britanski hip – hop bend koncert će održati u sjajnom ambijentu šibenske tvrđave sv. Mihovila. Na ovaj način, Šibenčani će prvi put moći ćuti hitove kao što su "Connected", "We Belong in This World Together", "Step It Up"... Do 28. svibnja, kartu ćete platiti 190 kuna, tako da, žurbe još uvijek nema.

Andre Rieu & Johann Strauss Orchester, 15. lipnja

Nakon serije koncerata u Australiji, Južnoj Americi i zapadnoeuropske turneje, u zagrebačku Arenu po prvi put stiže Andre Rieu, jedan od najboljih svjetskih violinista i dirigent, koji je prodao više od 50 milijuna albuma. S obzirom na popularnost i orkestar koji ga prati, cijena ulaznice nije mala. Počinje od 290 kuna, a penje se sve do 750.

Mastodon, Zagreb, 16. lipnja

Dvije godine nakon posljednjeg zagrebačkog nastupa u zagrebačkoj Tvornici kulture, na "mjesto zločina" vraća se jedan od najpopularnijih metal bendova, Mastodon. Ovaj put u Zagreb dolaze u sklopu velike svjetske turneje na kojoj će promovirati novi album, ali ne sumnjamo kako će publiku zapaliti i starim hitovima. Do 9. travnja cijena ulaznice iznosi 130 kuna, a nakon tog datuma, 20 kuna više.

Ryan Adams, Zagreb, 13. srpnja

Nije Brian već Ryan, koji je u veljači ove godine objavio 16. album u svojoj karijeri. Adams, jedan od najznačajnijih američkih pjesnika 21. stoljeća koji je već isprobao i razne žanrove nastupit će u Tvornici kulture, a do 1. svibnja ulaznice možete nabaviti po cijeni od 150 kuna.

> 20+ festivala u Hrvatskoj koje morate posjetiti ovo ljeto!

Sting, Pula, 26. srpnja

U Areni će se držati "najjači" ovoljetni koncert u Hrvatskoj. Nastupit će slavni britanski glazbenik Gordon Sumner, široj publici poznatiji pod imenom Sting, a nastup će održati u sklopu svoje svjetske turneje koju je započeo prije dva mjeseca u kanadskom Vancouveru. Najjeftinija karta iznosi 390 kuna, a sretnici koji će pohoditi ovaj koncert zasigurno će uživati u hitovima poput Every Breath You Take, Englishman in New York i mnogim drugima...

Tom Jones, Pula, 2. kolovoza

Ako ste mislili kako su Stingovim koncertom završila uzbuđenja u pulskoj Areni, grdno ste se prevarili. Početkom kolovoza na pozornicu u amfiteatru izaći će Tom Jones, a bit će to i njegov povratak u Arenu, s obzirom da je na istom mjestu nastupio prije pet godina. Ako želite saznati kako izgleda koncert ove glazbene legende koja se polagano bliži osamdesetoj, morat ćete izdvojiti minimalno 225 kuna.

Pet Shop Boys, Zadar, 12. kolovoza

Osam godina nakon zagrebačkog koncerta, Pet Shop Boysi ponovno dolaze na hrvatsko tlo, samo ovaj put u Zadar. Nastupit će na Jazinama (veliki parking ispred legendarne dvorane), a cijena ulaznice od 195 kuna vrijedi do 23. travnja. Tako da ako cijenite mogućnosti Chrisa Lowea i Neila Tennanta skoknite do Zadra sredinom kolovoza.

Zucchero, Pula, 13. kolovoza

Ponovno povratak u Pulu, koja ovog ljeta drma velikim imenima. Jedanaest dana nakon Toma Jonesa u amfiteatru će nastupiti talijanski genijalac Zucchero, za čiji nastup karte stoje od 290 do 350 kuna. Trenutačno se nalazi na svjetskoj turneji i promovira svoj dvanaesti album, ali uz nove pjesme, publika će zasigurno čuti i hitove kao što su „Baila“, „Senza una donna“ i ostala remek djela.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju