U južnoj Sloveniji, samo 2 sata vožnje udaljena od Zagreba smjestila se općina Kočevje, a u njoj istoimeni grad. Skriveni biseri Slovenije polako se otkrivaju među putnicima, a Kočevje je jedno od njih. Mi predlažemo izlet ili odmor u ovom simpatičnom kraju.

Šuma pod UNESCO-ovom zaštitom

Ono po čemu je Kočevje najpoznatije jesu mistične šume u kojima možete istraživati prirodu oko sebe i u sebi. Netaknuta priroda fascinantno je očuvana u ovim zelenim područjima općine, a šumski rezervat, tj. prašuma Krokar nalazi se na popisu kao spomenik UNESCO-ove zaštite. Duh prahistorije osjeti se i u prirodnim lokalitetima Kočevski Rog ili Rajhenavski Rog, pa neka vam ova imena ostanu u sjećanju za upis na listu što vidjeti prilikom posjeta Kočevju.

Kroz netaknutu prirodu do Debele Jelke

U općini Kočevje pronaći ćete brojne označene staze za pješačenje i planinarenje, ali i za vožnju biciklom. Jedan od najbolje očuvanih dijelova Europe glavni je razlog zašto se brojni ljubitelji prirode i odmora u prirodi odlučuju upravo za Kočevje. Izaberite neku od staza i potražite npr. Kraljicu roga, drvo jele staro približno 500 godina i visoko 50-ak metara. Debljine je takve da je jedva može zagrliti četvero ljudi, pa nosi i naziv Debela jelka.

Mjesto u kojem je i medvjedima lijepo

Prirodni šumski rezervat Krokar predstavlja ekosistem raznolike flore i faune, u kojem je moguće pronaći i medvjede, a Putevima medvjeda trasa je na koju idete s vodičem. Na ostalim stazama slijedite označene putove i divite se netaknutoj prirodi. Više o putovima kojima možete istraživati ove slovenske ljepote, pogledajte na službenim stranicama općine Kočevje.

Šetnja gradom

Kočevje je grad koji je najljepše istraživati pješice, a u njemu postoji i turistička ruta koju možete slijediti i otkriti 23 zgrade i 2 mosta, a obavezno posjetite i Regionalni muzej Kočevje jer predstavlja Kočevje uz Kostel, Osilnicu i Loški potok i njihovo bogato kulturno nasljeđe. Za malo misterije, posjetite Bunker Škrilj, a definitivno preporučujemo posjet Dvorcu Kostel. Za upoznavanje Kočevskog kulturnog nasljeđa također postoji nekoliko ruta, pa odaberite barem jednu i uživajte u nezaboravnom spoju prirode, aktivnosti i kulture.

Ideja za novi izlet u Sloveniju je tu, a vi potražite slobodne dane u rasporedu i uživajte preko granice.  

Kakva atrakcija! U Sloveniji se gradi toranj u krošnjama s toboganom od 40 metara Treetop Walk Pohorje - 2 Treetop Walk Pohorje - 1 Treetop Walk Pohorje - 8 +5 Treetop Walk Pohorje - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju