Na manje od dva sata od Zagreba nalazi se Rogla, omiljena vikend-destinacija za zaljubljenike u prirodu. Na ljeto se ondje očekuje i izgradnja prve šetnice među krošnjama.

Arhitekt Josef Stöger u suradnji sa srednjoeuropskim stručnjacima Zážitková Akademie (ZAK) osmislio je projekt koji će turističku ponudu Rogle, kao i grada Zreče doslovno podignuti na viši nivo.

ZAK potpisuje slične projekte u Češkoj i Slovačkoj. Ako ne bude neočekivanog kašnjenja, otvorenje je predviđeno za kraj srpnja. Prvi dio staze bit će dugačak oko 560 metara i do 20 metara visine, a vodit će do tornja visine 35 metara s dodatnom stazom od četristotinjak metara.   

U planu je i tobogan koji će omogućiti zabavni spust dužine 40 metara s tornja do izlaza na kojem se nalazi suvenirnica. Osim zabave, toranj će imati i edukativnu ulogu, a posjetitelji će se na destinaciji moći pobliže upoznati s prirodnim, ali i raznovrsnim zanimljivostima toga kraja kroz informacije o obližnjim termama, agroturizmima i drugim mjestima vrijednim pozornosti.  

Treetop Walk Pohorje - 4 Treetop Walk Pohorje - 4 (Foto: Zážitková Akademie (ZAK))

Zimi se u Roglu dolazi na skijanje ili sve popularnije krpljanje. Hodanje kroz dubok snijeg s krpljama na nogama pruža mogućnost uživanja u snježnom pokrivaču u društvu vodiča koji otkrivaju putove prema Lovrenškom jezeru, Koči na Pesku i Jurgovu.

U hotelu Rogla možete unajmiti sportske krplje, a nakon aktivnosti u snijegu prepustiti se bazenima, sauni i masažama. Ljeti se na Rogli traži mir pohorske šume i čisti zrak pješačkih i planinarskih staza.

Označene staze vode do Lovrenških jezera, Ribniške koče, Osankarice ili Črnega jezera. Uz aktivnosti poput nordijskog hodanja, sportskog ribolova, aerobika u hotelskom bazenu, pronalaženje vidikovaca, obližnjih znamenitosti te domaće kuhinje, pregršt je mogućnosti za aktivni odmor u svako doba godine.

Razgranata i uređena mreža staza na Rogli i njezinoj okolici nudi brojne mogućnosti za vožnju bicikla. Bicikl možete i unajmiti u biciklističko-planinarskom centru Rogla. 

Raj u raju - 14 Putovanja Bili smo u Raju: Bajkovito bosansko selo u kojem žive oni koji vole prirodu i domaću kuhinju

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju