Klubu hrvatskih putnika, koji je nedavno proslavio četvrti rođendan, glavni je cilj organizirati putovanja na različite destinacije, a zainteresiranim putnicima osigurati društvo, lokalno vodstvo i sigurnost pri ovoj pustolovini.


Putovanja se organiziraju na bazi grupe od 15 do 20 osoba, a trenutno pripremaju grupni put na Kubu i Meksiko. Uz pomoć osobe hrvatskih korijena, svim će putnicima u grupi dogovoriti spavanje u privatnim domovima lokalnog stanovništva.

'Smatramo da putnici trebaju iskusiti izvorni život Kubanaca, jer se upravo radi toga razloga najviše putuje na Kubu,' pojašnjava svoje motive predsjednik kluba, Nikola Baraka.

Klub danas okuplja više od četiri stotine članova iz cijele Hrvatske, a mogu im se pridružiti svi zainteresirani za upoznavanje novih zemalja i kultura.

Osim grupnih ekspedicija u sve kutke svijeta zaslužni su i za organizaciju putopisnog festivala Croatia Travel Festival, koji se već četiri godine održava u Šibeniku, a okuplja poznate putopisce, putnike i entuzijaste.

Više o Klubu hrvatskih putnika pogledajte u prilogu In Magazina

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju