Kineska kuhinja može se pohvaliti bogatim okusima i zanimljivim kombinacijama namirnica koje su vrlo lagane i zdrave. Iako azijska jela mnogima zvuče egzotično i komplicirano za pripremu, zapravo je riječ o vrlo jednostavnim receptima, koje može napraviti svatko.
Želite li se okušati u pripremi kineskog jela, donosimo recept za Lo Mein rezance gotove u svega 15 minuta.
Lo Mein rezanci
Sastojci: 
300 g rezanaca (egg noodles) 
1 žlica maslinovog ulja
2 režnja češnjaka 
2 šalice gljiva (po želji) - narezane na trakice
1 paprika (crvena) - narezana na trakice
1 mrkva - narezana na trakice
1/ šalice mladih mahuna
3 šalice mladog špinata
Za umak:
2 žlice soja umak
2 žličice šećera
Žlica sezamovog ulja 
1/2 žličice mljevenog đumbira
1/2 žličice shiracha umaka (po želji)
Priprema: 
1. U zdjelici izmiješajte soja i sriracha umak, šećer, sezamovo ulje, đumbir te stavite sa strane.
2. Operite i na trakice narežite papriku, mrkvu i gljive, a češnjak nasjeckajte.
2. Skuhajte rezance po uputama te ih iscijedite.
3. U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje (na srednjoj vatri) te dodajte češnjak, gljive, papriku i mrkvu.
4. Pirjajte povrće oko 3 do 4 minute, odnosno dok se ne opusti.
5. Dodajte špinat i mahune te nastavite pirjati dok špinat ne uvene.
6. U tavu s umakom ubacite rezance i mješavinu soja umaka te sve zajedno s kuhačom par puta prebacite dok se svi sastojci ne povežu.
Savjet: 
U jelo možete dodati i kozice, na trakice narezanu piletinu ili teletinu ili pak pečeno jaje na oko.

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            