Gorski kotar pruža brojne mogućnosti uživanja u prirodnim ljepotama. Zaštićeni rezervat prirodnih vrijednosti Zeleni vir zapravo je predivni slap do kojeg se dolazi pitomim stazicama, a nedaleko od njega je i Vražji prolaz. Šetnja uskim kanjonom dugim 800 metara jedna je od prirodnih hrvatskih dragocjenosti koje vrijedi posjetiti.

Dan na otvorenom podrazumijeva odgovornost prema prirodi, ali i prema sebi i grupi ljudi s kojom ste se odlučili na takav vikend-izlet. Kako pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja ne bi imali posla s vama, pripazite i na odabir izleta za koji ste sigurni da ga možete fizički i vremenski svladati. Barem jednu osobu obavijestite o smjeru kretanja i uvijek računajte na moguću promjenu vremena koja je u gorskim krajevima ipak nešto češća nego u nizinama. 

Osim uživanja u prirodnim ljepotama, naša se ekipa uputila i u Adrenalin park Kupjak. Do tamo će vam iz Zagreba trebati samo sat vremena i dolazak na odredište trenutak je u kojem možete zaboraviti na sve svoje brige. Zeleni, bujni brežuljci i hlad stoljetnih šuma prvi su faktor koji će utjecati na smanjenje razine stresa. Čim počnete uživati u svim atrakcijama koje nudi Adrenalin park Kupjak, potpuno ćete zaboraviti na sve što vas je do tog trenutka imalo opterećivalo.

Dan u gorskim krajevima - 11 Dan u gorskim krajevima - 11 (Foto: Nova Studio)

Viseći mostovi, odnosno prepreke postavljene između stabala, prva su atrakcija koju je naša ekipa isprobala. Sve je apsolutno sigurno po fizičko zdravlje posjetitelja, no hrabrosti će vam ipak trebati. Nema mjesta strahu jer uz vas je uvijek osoba koja posjetitelje vodi kroz atrakcije. Pravila će vam ponoviti onoliko puta koliko je potrebno, ali i biti uz vas ako se na visini od 10 metara ipak predomišljate želite li nastaviti prelaziti prepreke. Za ove atrakcije nije potrebno imati posebnu fizičku spremu, a u njima mogu uživati i djeca jer je dio visećih mostova prilagođen mlađem uzrastu.

Na prezabavnim visećim mostovima stekle su hrabrost iz za zip-line dug 200 metara. To je nezaboravno iskustvo nakon kojeg ne možete zaustaviti smijeh potaknut golemom količinom adrenalina. U parku Kupjak moguće je odigrati i ljudski stolni nogomet, natjecati se u timovima u paintballu te se okušati u streličarstvu. Cjelodnevno iskustvo u ovom spoju prirode i adrenalinskih atrakcija idealno je za grupe prijatelja, team buildinge, ali odlična su zabava i za obitelji s malom djecom.

U svakom trenutku možete predahnuti i na drvenim klupama i stolovima organizirati piknik. Naša je ekipa glad utažila proizvodima ''Okusi zavičaja'', s kojima je brzo i praktično napravila sendviče autohtonih okusa.

Adrenalin park Kupjak izgrađen je prije sedam godina. Osnivač parka godinama je prikupljao iskustvo u adrenalinskim parkovima po svijetu, a danas pomaže u izgradnji novih adrenalin parkova diljem Hrvatske. U razgovoru s osnivačem, Tonijem Čotom, otkrivamo kako je park izgrađen s misijom da posjetiteljima ponudi sve što trebaju za jedan dan uživanja u prirodi, ali i višednevni odmor na diskretnoj lokaciji.

Odaberete li uz posjet Adrenalin parku Kupjak i šetnje po šumovitom Gorskom kotaru, ne zaboravite obuti čvrste, udobne cipele s gumenim rebrastim potplatom. Uz pridržavanje pravila koje svim izletnicima savjetuje HGSS, svaki izlet će biti potpuno siguran i zauvijek u sjećanju.

Uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju