Ove nas je godine lipanj obradovao s čak dva produžena vikenda, a sudeći po vremenskoj prognozi, vrijeme će biti i više nego povoljno za odlazak na kupanjac do jedne od brojnih destinacija Jadrana. U nastavku vam donosimo tri prijedloga za lipanjski odmor na Jadranu, a na vama je da odaberete onaj po svom “guštu“.

1. Otok Pag

Osim što je poznati kao party otok, Pag je puno više od toga. Kao jedan od najvećih otoka Jadrana, nudi zaista ponešto za svakog. Od bicikliranja zabačenim puteljcima unutrašnjosti otoka, do kupanja na jednoj od plaža koje se protežu na desetcima kilometara obale. Poželite li napraviti nešto novo, uhvatite fotoaparat, zaputite se do muzeja soli smještenog u gradu Pagu i Paške solane te pokušajte napraviti savršenu fotku zalaska sunca. Naravno, kad ste ovdje uzmite dovoljno vremena i za degustiranje poznatih paških sireva od kojih svakako valja izdvojiti pravi Paški sir. Vjerujemo da će uz malo domaćeg maslinovog ulja ova delicija pronaći svoje mjesto i u vašem kuferu kod povratka kući. Ako je Pag vaš odabir, svoj boravak možete rezervirati i u jednom od najljepših hotela na otoku – Hotelu Luna. Osim što je smješten na samoj obali s privatnom plažom, hotel nudi i dva bazena, četiri saune, wellness centar kao i dva bara te dva restorana.

 

2. Tribunj

Ako vam je u mislima neka destinacija na Jadranu, Tribunj je definitivno za vas. Smješten u blizini Šibenika i Vodica, Tribunj je poželjna destinacija, ako trebate mir i tišinu. Okupajte se na plaži Zamalin, skoknite na neki od okolnih otoka na Fish piknik ili sjednite na bicikl i zaputite se u istraživanje okolice. Ako ste dobar biciklist možete vrlo brzo i lako stići do Vranskog jezera, a ako želite na biciklu provesti cijeli dan, posjet Nacionalnom parku Krka mogao bi vas malo ohladiti od lipanjskih vrućina. Nakon svog tog silnog razgledavanja jedino što bi vas moglo opustiti je opuštanje u jednom od rijetkih tematskih hotela na Jadranu - The Movie Resort hotelu smještenom na samoj obali mora uz vlastitu šljunčanu plažu. Kako pada noć, tako se i vi lagano spustite do vinskog podruma u sklopu hotela i okusite neka od najboljih hrvatskih vina uz dobro društvo i zabavu do krasnih sati.

3. Dramalj

Želite provesti vikend radeći potpuno ništa, kupati se na jednoj od najljepših plaža na Jadranu, čitati knjigu u hladovini borove šume i popiti koji koktel na plaži? Dramalj je odabir za vas. Naime, do ove će vam sjevernojadranske destinacije trebati tek nešto više od dva sata iz Zagreba, tako da s lakoćom možete ”skoknuti” na more po pravi odmor za svoje tijelo i um. Poželite li se nakon odmora ipak malo razgledavanja, razmislite o odlasku taxi brodom do otoka Krka na kojem možete posjetiti spilju Biserujku, ili se zaputite u jedan od obližnjih nacionalnih parkova od kojih je najbliži NP Sjeverni Velebit, a za odmor odaberite paviljone Hotela Riviera.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju