Prognostičari opet temperature dižu nebu pod oblake i red je potražiti pa je red potražiti način kako se rashladiti. Sjediti doma ispred ventilatora ili klime nije baš najbolje rješenje, a hladna piva u hladovini oraha ubrzo postane topla piva. Stoga treba potražiti vodeno osvježenje, fontane su odavno postale pretijesne za sveopće pučanstvo pa je bolje trenutno rashlađivanje, ali i dobru zabavu, potražiti u obližnjim termama.

Terme Topusko

Smještene nekih sedamdesetak kilometara od Zagreba terme Topusko savršene su za jednodevni izlet i ljetno osvježenje. Sa svojih 5 vanjskih bazena, različitih veličina, dubine i temperature, igrališta za golf, odbojku na pijesku, tri teniska terena savršena su destinacija ako se želite rashladiti i pritom jedan dan provesti u aktivnom odmoru. Vanjski bazeni okruženi su šumom i cvjetnim parkovima, a mnogobrojne staze nude čist i svjež zrak, mir i tišinu bez velikog prometa koju možete iskoristiti za biciklizam, trčanje ili hodanje. Ako više volite aktivnosti u zatvorenom svakako isprobajte kuglanje, stolni tenis ili pikado u pazi između kupanja.


 

Hotel Sport****, Ivanić Grad

Samo 30-tak kilometara istočno od Zagreba nalazi se Hotel Sport, koji raspolaže sa 20 moderno opremljenih i uređenih soba. Ono po čemu se ovaj hotel ističe od ostalih su njegovi vanjski bazeni koji su otvoreni za javnost, odnosno za goste koji nisu smješteni u hotelu. Uz bazene hotel raspolaže i wellnes centrom gdje vas osim standardne ponude masaža čeka tretman vrhunskom kozmetikom, solarij i unutarnji bazeni sa protustrujnim plivanjem, četiri saune i kozmetički salon koji će vam omogućiti da izgledate onako kako ste oduvijek željeli.
 

Hotel Matija Gubec, Stubičke toplice

Od davnina Stubičke toplice poznate su kao odredište u kojem se može dobro okupati i rashladiti za vrijeme ljetnih mjeseci. Novootvoreni bazeni hotela Matija Gubec, sa hidromasažama i slapovima, samo slijede taj primjer. Uz kupanje u bazenu nude vam i raznovrsne profesionalne masaže, pa tako možete birati između klasične ručne masaže, sportske ili medicinske masaže, a sve u kombinaciji s visokokvalitetnim prirodnim biljnim uljima. Nakon cjelodnevnog kupanja okrepu možete potražiti u hotelskom restoranu gdje će samo za vas pripremiti neko od mnogih tradicionalnih zagorskih jela.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju