Odaberite privatan smještaj

Ako zaista želite iskusiti svakodnevni život na Kubi, odabir privatnog, obiteljskog smještaja je najbolji izbor. Ako ste, primjerice, umjetnik, odsjednite kod vlasnika neke od mnogih umjetničkih galerija.

Zaplešite rumbu na ulicama
Ispunjena živim afričkim ritmovima i senzualnim latino utjecajem, kubanska rumba je sirov i iskonski oblik plesa. Kod Kubanaca izrazito je popularno spontano plesanje rumbe na ulicama, no da ne bi po cijele dane čekali na ulici da netko zapleše - preporučamo vam da odete u jednu od mnogih škola plesa.

Radnici svijeta - ujedinite se
Plaza de la Revolucion, ili trg Revolucije, je veliki trg usred Havane. Za vrijeme Fidel Castra, skupove za 1. svibnja pohodili su milijuni Kubanaca samo kako bi čuli vatreni govor slavnog vođe. Nakon što ste prošetali trgom, preporučujemo da posjetite muzej Jose Marti i odate svoje poštovanje revoluciji kod spomenika Che Guevari.

Probajte kubanske cigare u muzeju cigara
Kuba je dom najboljih svjetskih duhana, te stoga privlači milijune turista zaljubljenih u ovu opojnu biljku.


Isprobajte ribolov u Golfskoj struji
Nisu samo cigare te koje privlače znatiželjnike - zaljubljenici u ribolov sljevaju se na Kubu u velikom broju. Golfska struja donosi obilje riba, što čini Kubu idealnom za ribolov.

Navijajte na utakmici bejzbola
Što je nogomet za Europljane, to je bejzbol za kKbance, i nijedan posjet Kubi nije kompletan bez gledanja barem jedne utakmice. Kubanski bejzbol se uvelike razlikuje od američkog. Prva i osnovna razlika je da ovdje ne igraju razmažene sportske zvijezde i da nema luksuznih sjedala na tribinama - sve je podređeno iskonskom sportu.

Opustite se u Varaderu
Regija Varadero poznata je po svojoj prirodnoj ljepoti: zlatne pješčane plaže, tirkizno plavo more i savršena klima. Te kvalitete čine ovu regiju velikim mamcem za turiste, a pošto se Varadero nalazi na Kubi - puno je jeftiniji od luksuznih odredišta na Karibima.

Plivajte s dupinima
Cigare, rumba i dupini zaštitni su znakovi Kube. Pa tako ni jedan posjet Kubi ne bi smio proći bez plivanja s dupinima. Ove miroljubive životinje drage volje će se okupati u vašem društvu, a ako se bojite, postoje tečajevi na kojima ćete naučiti kako se zbližiti s ovim pametnim životinjama.

Jedrite po rijeci Miamar
Za malenu državu kao što je Kuba, Miamar je neproporcionalno velika rijeka. Krstarenje po rijeci savršen je način da vidite urbani i ruralni dio Kube.

Istražite arhitekturu stare Havane
Embargo koji je uveden Kubi doveo je do toga da život ovdje izgleda kao da je stao u 60-tim godinama prošlog stoljeća. Dio grada La Habana Vieja proteže se na 15 kvartova i arhitektura daje dojam da je stala u prošlom stoljeću, što zapravo i je tako.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju