Meza je popularan ritual u Grčkoj koji uključuje uživanje u sitnim zalogajima različite hrane. Na klasičnoj grčkoj mezi naći će različita jela od mesa, povrća i ribe poput zapečenih srdela u listovima vinove loze.

Česti prizor su feta sir, masline, razno povrće te grčke pite koje možete pomiješati u jedno fino jelo s modernim prizvukom.

Sastojci za grčke nachose:
6 lepinja
115 grama feta sira
100 ml grčkog jogurta
50 grama ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 krastavca
100 grama maslina
450 grama cherry rajčica
50 grama svježeg vlasca
½ limuna
sol po želji
origano po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Narežite lepinju na trokute i premažite ih s malo maslinovog ulja. Preko njih posipajte sol, papar i origano.

3. Stavite tostirati u pećnicu na oko 10 minuta.

4. U isto vrijeme napravite nadjev od feta sira i grčkog jogurta. U sir dodajte svježe iscijeđeni sok pola limuna i malo maslinovoga soka. Miješajte dok ne dobijete pahuljastu smjesu.

5. Preko zapečenih lepinja stavite kremasti sir, komadiće krastavaca i cherry rajčica, masline i maslinovo ulje. Dobar tek!

U videu pogledajte kako možete napraviti grčke nachose.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju