Želite li oplemeniti okus obične kuhane riže, pripremite ga na način na koji to čine u Aziji s dodatkom kokosovog mlijeka. Dodatnu dubinu okusa i arome podarit će mu nešto limunske trave i đumbira.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Riža kuhana na kokosovom mlijeku savršen je prilog uz začinjena azijska jela poput curryja od mesa i ribe.

Ne znate prave omjere za kuhanje riže? Nema problema. Uzmite bilo koju šalicu u domu, nasipajte rižu u nju, a potom iskoristite istu šalicu za mjerenje tekućine. Riža se kuha u tekućini u omjeru 1:2.

Sastojci za kuhanu rižu na kokosovom mlijeku:

  • 2 šalice riže 
  • 1 šalica kokosovog mlijeka iz konzerve
  • 1 šalica obične vode
  • 1 stapka limunske trave od 15 cm (zgnječena)
  • 1 oguljeni komadić korijena đumbira (oko 2,5 cm veličine)
  • sol po želji

Priprema kuhane riže na kokosovom mlijeku:

  1. Stavite rižu u cjedilo, isperite je tri puta s običnom svježom vodom i dobro ocijedite.
  2. U lonac s odgovarajućim poklopcem stavite rižu, kokosovo mlijeko, vodu sol, limunsku travu i đumbir. Promiješajte da sljubite sve sastojke.
  3. Kad tekućina zavrije smanjite temperaturu na najmanje i kuhajte rižu poklopljenu 15 minuta.
  4. Uklonite lonac sa štednjaka i držite lonac pokrivenim još 10 minuta da para dodatno termički obradi rižu.
  5. Promiješajte rižu s vilicom, izbacite iz lonca đumbir i limunsku travu i poslužite odmah s curryjem po želji. Dobar tek!