Omlet je brzopotezno jelo od jaja koje se priprema s maslacem na tavi, a po želji puni sirom, mesnim narescima ili povrćem.

Najvažnija stvar za uspješno pečenje omleta jest da ga pripremate u tavi s neprianjajućim dnom, ali i da imate sve sastojke imate unaprijed pripremljene kako jelo ne bi pregorjelo.

Sastojci za omlet:
3 jaja
sol i papar
komadić maslaca
malo ulja
dodaci po želji

Pečeni krumpir Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za savršene pečene krumpire kojima nećete moći odoljeti

Priprema omleta:
1. Izmiješajte pjenjačom jaja vrlo dobro tako da nestanu svi tragovi bjelanjaka. Posolite i popaprite.

2. Na umjerenoj temperaturi rastopite komadić maslaca s uljem. Pričekajte s ulijevanjem jaja dok se maslac sasvim ne otopi, a tava postane vruća.

3. Ulijte jaja u tavu. Prvih dvadeset sekundi miješajte jaja drvenom kuhačom, kao što biste to činili kod pripreme kajgane.

4. Kada primijetite da se jaja počinju zgušnjavati, odnosno iz tekućeg počnu prelaziti u kruti oblik, provjerite da jaja prekrivaju cjelokupno dno tavice.

Tost sa sirom Hrana i piće Hrskav izvan, mekan iznutra: Trik Jamieja Olivera za savršeni tost sa sirom

5. Preko cijele površine omleta ravnomjerno dodajte naribani sir, komadiće slanine, polovice cherry rajčica ili bilo koju drugu vrstu dodataka.

6. Drvenom špatulom olabavite rub polovice omleta i prebacite je preko ostatka. Prebacite polukrug omleta na tanjur i poslužite toplo. Dobar tek!

Pogledajte kako savršeni omlet priprema britanski chef Jamie Oliver.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju