Sastojci za quiche bez tijesta:
8 jaja
600-800 grama povrća po želji
200 ml mlijeka
200 grama topivog sira
1 žlica maslaca
1 crveni luk
sol i papar po želji
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. Otopite maslac u tavici i na njemu popržite kockice luka. Umjesto crvenog možete upotrijebiti i mladi luk.
3. Maslac i omekšali luk prebacite u okruglu posudu za pečenje pita. U posudu dodajte komadiće svježeg povrća po želji.
Tvrđe povrće poput mrkvi, cvjetače ili prokulica možete prethodno blanširati u vrućoj vodi da biste bili sigurni kako će biti odgovarajuće termički obrađeni u gotovom quichu.
Ako koristite tikvice, patlidžan ili drugo meko povrće, očistite ga i narežite svježe.
4. U zasebnoj zdjeli razbijemo jedno po jedno jaje, pa lagano pomiješamo s mlijekom, naribanim sirom, soli i paprom. Najbolje je koristiti topive vrste sireva poput gaude ili cheddara.
5. Prelijte mješavinu jaja, sira i mlijeka preko povrća.
6. Quiche stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta do sat vremena. Quiche je gotov kada površina ovog jela počinje dobivati tamniju boju. Pustite da se ohladi 20 minuta prije posluživanja. Dobar tek!