Sastojci za prsten od lisnatog tijesta:
400 grama lisnatog tijesta
200 grama sira mozzarella
100 grama slatkih papričica
50 grama listića svježeg bosiljka
150 grama zimske salame
150 grama šunke
150 grama pršuta
8 kriški sira provalone
sol i papr po želji
maslinovo ulje i ocat balsamico po želji

Priprema:
1. Na papiru za pečenje razvucite lisnato tijesto u obliku desetak trokuta koji ćete složiti jedan preko drugoga.

U sredinu stavite okruglu posudicu promjera oko 10 do 12 centimetara, oko koje ćete slagati sastojke.

2. Na tijesto uz rub posudice prvo posložite mozzarellu, slatke papričice, bosiljak, zimsku, šunku, pršut i sir provolone (upotrijebiti možete i neki tvrđi ovčji ili kravlji sir po želji).

3. Zarolajte trakice tijesta preko punjenja, odstranite zdjelicu pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta dok korica ne postane hrskava i zlatno-žuta.

4. Pustite da se prsten malo ohladi, pa ga razrežite i poslužite s mješavinom maslinovog ulja i octa balsamico za 'toćanje'. Dobar tek!

U video Tastyja pogledajte kako se priprema ovaj ukusan, a jednostavan prsten od lisnatog tijesta punjen mesom i sirom.

U trendu Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa