I profesionalnim kuharima se događaju male kulinarske nezgode koje ručak mogu pretvoriti u katastrofu, a kako bi ih spriječili služe se jednostavnim trikovima.

10 rješenja za česte pogreške

1. Glatke umake u kojima se pojave grudice najbolje je izmiksati štapnim mikserom pa procijediti.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

2. Ako umak zagori nemojte ga miješati jer će i dobar dio preuzeti neugodan miris. Prebacite umak u drugu posudu, ubacite sirovi krumpir i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim začinite paprom, limunom, umakom od rajčice ili dolijte vrhnja.

3. Preslani umak možete spasiti dodavanjem tekućine koja najbolje odgovara bazi ( neslana juha, umak od rajčice, vrhnje) te ubaciti i malo sode bikarbone, zobenih mekinja ili krušnih mrvica.

4. Ako rijetki umak ima previše masnoće, stavite u njega malo snijega od bjelanjaka, a kad se ohladi procijedite ga kroz platneni ubrus.

5. Ako junetina kod pirjanja dugo ostaje tvrda, dodajte malo sode bikarbone i ubrzo će omekšati.

6. Meso koje je bez sumnje svježe, ali ima miris koji biste htjeli ublažiti možete oprati u vodi s malo octa.

7. Miris umaka od divljači ublažite dodavanjem kiselog vrhnja, pekmeza ili kompota.

8. Ako je umak previše rijedak, zgusnite ga u zadnji čas dodavanjem smjese od brašna i maslaca u jednakom omjeru, umiješajte u umak i kuhajte još tri minute.

9. Zagrijavate li mlijeko za pripremu umaka spriječite rizik od toga da iskipi tako da premažete unutarnji rub lonca maslacem.

10. Ako ste očistili previše češnjaka za umak, preostale češnjeve stavite u staklenku i ulijte ulje. Češnjaku ćete tako produljiti vijek, a dobit ćete i odličan začin.

Najvažnija točka svijeta: Otvoren megaaerodrom koji će postati najprometniji na svijetu! Novi istanbulski aerodrom - 5 Novi istanbulski aerodrom - 4 Novi istanbulski aerodrom - 2 +1 Novi istanbulski aerodrom - 1