Sastojci za podlogu torte:
60 grama oraha
100 grama datulja
mala žličica cimeta
prstohvat soli
2 žlice meda

U trendu Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more

Sastojci za kremu:
200 gr indijskih orašćića (prethodno namočenih)
50 ml bademovog mlijeka
sok i korica jedne limete
3 žlice kokosovog ulja
3 žlice meda
5-6 zrelih smokvi

Priprema:

1. U multipraktik stavite orahe, datulje, cimet, sol i med i pulsirajte sve dok ne dobijete ljepljive mrvice.

2. Smjesu utisnite u pripremljenu posudu prethodno obloženu papirom za pečenje. Riječ je o maloj količini pa možete iskoristiti i plastične kutije za zamrzavanje veličine 10x20 centimetara.

3. Da biste napravili kremu za tortu ocijedite indijske oraščiće, pa ih stavite u posudu od blendera ili multipraktika.

4. U oraščiće dodajte sok i koricu limete te med pa miješajte uz postepeno dodavanje mlijeka i ulja.

5. Kremu prelijte preko podloge, pa na nju stavite kriške voća. Umjesto smokvi možete koristiti bobičasto voće ili breskve. U slast!

Više slanih i slatkih recepata možete pronaći na blogu Ave Dulcis.