Sastojci:
50 grama veganskog margarina
120 ml mlijeka od soje
2 žlice suncokretovog ulja
250 grama brašna
100 grama šećera
1 čajna žličica praška za pecivo
½ čajne žličice soli

Priprema:
1. Na niskoj temperaturi otopite maslac. Dodajte mu mlijeko i dvije žlice suncokretovog ulja, pa sve zajedno pomiješajte. Kada je tekućina sljubljena, maknite je s vatre.

2. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, 50 grama šećera, prašak za pecivo i sol. U sredini napravite rupu, pa u nju ulijte maslac s mlijekom i uljem.

3. Pobrašnite ruke pa postepeno miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.

4. Rukama izradite pokladnice s rupom u sredini.

5. Zagrijte ulje u dubokom loncu, pa pecite pokladnice oko tri do pet minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.

6. Stavite ih na papirnati ručnik da upijete višak masnoća, pa ih posipajte preostalim šećerom. Na pokladnice možete staviti i glazuru od čokolade, vanilije ili voća.

U videu Proper Tastyja pogledajte kako se rade američki doughnutsi.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso