Oguliti kuhani krumpir neposredno nakon kuhanja za mnoge predstavlja veliki problem jer se koža krumpira teško odvaja od ploda, a prsti često puta bivaju opečeni. Da bi spriječili opekline na prstima i olakšali si kuhanje, možete se poslužiti i ovim trikom.

Što vam je potrebno: Voda s kockama leda

Što trebate napraviti: Kuhani krumpir iz kipuće vode prebacite u vodenu kupku s kockicama leda na samo 5 sekundi.

Zašto djeluje: Ledena kupka "šokirat“ će površinu krumpira, a koru ćete nakon toga moći lagano odstraniti od ploda te upotrijebiti za daljnju pripremu jela.

U trendu Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Obavezno isprobajte recept za salatu od krumpira koju jedu najzdraviji Europljani.