Kako obići Vječni Grad, a pritom ne potrošiti puno novaca, sigurno zanima sve vas. Stoga, slijedite ove savjete i nećete pogriješiti.

Napravite piknik u parku

Ako čega ima u Rimu dovoljno, ima zelenila. Nemojte trošiti novce na skupe restorane, već kupite hranu u supermarketu, izaberite mjesto u parku i uživajte. Preporučili bi svakako park iznad Trasteverea, Vrt naranči ili park koji okružuje Villu Borghese.Uživajte u uličnoj umjetnosti


Za cijenu od 1,5 eura, koliko vam treba za autobusnu kartu (usput, ovdje ogroman broj ljudi uopće ne plaća gradski prijevoz), turisti mogu razgledati kvartove Tor Marancia i Trullo, koji su oživljeni velikim muralima na zgradama. Ovi kvartovi poslužili su kao raj za ulične umjetnike, a s obzirom da za razgledavanje nije potrebno platiti ništa, upoznati i ovu stranu Rima svakako se isplati.

> Zaželi želju: Što se događa s tisućama kovanica iz najpoznatije svjetske fontane?

Sladoled u Vječnom gradu

Eh, ne možete sad baš sve besplatno, na nešto se mora i potrošiti pokoji euro. Za 2,3 eura na raspolaganju su vam svi mogući okusi koje možete zamisliti, a za preporuku su slastičarne Carapina's koja nudi odlične voćne sladolede, te Fatamorgana, Il Gelato, Otaleg koji svi rade sladolede od prirodnih sastojaka.

Moderna rimska arhitektura


Istina, Rim nema reputaciju modernog grada, ali uz toliko povijesnih spomenika i stvari u njemu, to uopće nije čudno. No, posjetite li kvart Flaminio, ostat ćete začuđeni modernim zgradama koje izgledaju poprilično futuristički. Kad ste već ovdje, a u slučaju da volite modernu umjetnost, odite u Zaha Hadid's MAXXI house i razgledajte talijansku umjetnost 21. stoljeća.

Posjetite grad ljeti

Festivala ima toliko da svatko može naći nešto za sebe. Najpoznatiji je RomaRock festival, na kojem su prošlih godina gostovale zvijezde poput Robbieja Williamsa, Lennyja Kravitza i Chemical Brothersa. Tko voli mirnije stvari može uživati u dvorištu crkve Sant' Ivo alla Apienza, gdje se održava International Chamber Ensemble, a ljeti i Gay Village, festival koji organizira LGBZ zajednica.Smještaj

Odličan smještaj možete pronaći u hostelu Generator, koji se nalazi u blizini željezničkog kolodvora Termini. Drugi vrijedan spomena je Beehive, gdje ćete dvokrevetnu sobu sa zajedničkom kupaonicom platiti 40 eura.

Vatikanski muzeji

Michelangelo, Leonardo, Caravaggio… Ovdje su slike i djela svih važnih talijanskih, ali nađu se i one svjetski poznatih umjetnika. Ulaz u muzeje nije jeftin, košta 16 eura, a uz opciju online bookinga iznosi 20 eura (što se isplati, jer ne vrijedi tri sata stajati u redu zbog 4 eura). Ipak, svake zadnje nedjelje u mjesecu ulaz je potpuno besplatan, samo se trebate dovoljno rano ustati i stajati u redu…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju