Airbnb je odavno pokrenuo nove trendove koji se tiču iznajmljivanja. Pojavom soba, stanova i kuća putem ove stranice hoteli su konačno dobili novu konkurenciju. No oni najbogatiji najčešće ne traže putem Airbnba ili Bookinga, a ovo je priča o tome kako oni nađu svoje „skromno“ mjesto za odmor.

Londonska tvrtka Nota Bene Global može se slobodno zvati i "Airbnb za milijunaše". Tvrtku je pokrenuo Anthony Lassman sa svojom suprugom Elaine, a od 2005. uveseljavaju i olakšavaju život imućnih.

"Naši klijenti u prosjeku su bogati 10 do 20 milijuna dolara, no nekoliko njih ipak je teško između 1,5 i 8 milijardi dolara", kazao je Lassmann za Business Insider.

"Za milijardere je odlazak na Bali poput kupovine bombona, ali itekako razmišljaju kako troše svoj novac", pojašnjava. Bogati klijenti za svoj novac spremni su platiti koliko god treba, samo je bitno da im se ponudi nešto izvanredno. Zbog toga im Lassman najčešće nalazi privatne vile, koje nude potpuni mir i privatnost po izuzetno visokim cijenama.

Odmor prepun luksuza itekako košta, pa tako cijena odmora u čudesnim vilama Grčke i Italije stoji između 87 i 175 tisuća dolara tjedno. Naravno, prije samog najma, Nota Bene Travel ispita sve detalje o vili, jer se ogromne sume novca koje bogati plaćaju itekako moraju opravdati.

Jedna od vila koje oni najdubljih džepova rado uzimaju nalazi se u blizini jezera Como, gdje svoje vile imaju mnoge slavne osobe. Cijena? Prava sitnica, tek 105 tisuća zelembaća tjedno.

Uglavnom, ako ikad dobijete glavni zgoditak na lutriji, sjetite se tvrtke Nota Bene Global. A dotad se radije držite Airbnba i Bookinga.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju